Annons

Savelend tar in kapital – siktar på börsen

Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa.
Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa. Foto: Savelend
Låneförmedlaren Savelend tar in 10 färska miljoner. Nu vill bolagets grundare fortsätta expansionen och börsnotera bolaget 2020. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Låneförmedlaren Savelend (NTL), vars affärsidé är att tillhandahålla en investering- och sparplattform för krediter, tar in 10 miljoner kronor genom en nyemission av aktier. Kapitalet ska användas för fortsatt tillväxt i Europa.

Pengarna har delvis tagits in via investerare på plattformen. Även de existerande delägarna, investmentbolaget Vision Invest och Joel Jakobsson, en av grundarna av betaltjänstföretaget Trustly (NTL), är med på tåget. Ny som delägare är bland annat Sven Engwall, affärsängel med kopplingar till Gevalia-familjen. 

Vi siktar på en notering 2020, troligtvis på First North.

”Vi är verksamma i Sverige och Polen nu, men ska in på fler marknader, förmodligen redan i år. Det här är en förberedande runda. Vi ska ta in mer kapital nästa år”, säger Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson.

Han uppger även att bolaget siktar på en börsnotering inom ett par år.

"Vi siktar på en notering 2020, troligtvis på First North, och har redan anlitat rådgivare", säger Ludwig Pettersson.

Savelend öronmärker även en del av emissionen till ett strategiskt förvärv som förväntas offentliggöras under andra halvan september.

”Vi ber att få återkomman om det”, säger vd:n. 

Han menar att bolaget bara är i början av sin tillväxtresa.

”Idag har vi Sveriges och möjligen Nordens mest diversifierade plattform för att hantera fakturaköp, konsument- och företagskrediter samt inkassoportföljer. Vi erbjuder också handel med krediter. Det erbjudandet gör oss unika”, säger han.

Savelend erbjuder sina kreditgivare en förväntad genomsnittlig avkastning på sju till nio procent. 2017 landade intäkterna på dryga 20 miljoner kronor och bolaget prognostiserar 30 miljoner kronor för 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer