Annons

Schibsted går in i Anders Borgs betalapp

Marie Lundberg, vd på Dicopay, och Christian Lagerling, medgrundare och styrelseordförande.
Marie Lundberg, vd på Dicopay, och Christian Lagerling, medgrundare och styrelseordförande. Foto: Jonas Leijonhufvud
Mediejätten Schibsted är huvudinvesterare när Dicopay tar in 42 miljoner kronor. Fintechbolaget har redan Anders Borg som tidig investerare.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Schibsteds riskkapitalbolag Schibsted Growth, Resurs Bank och Moore Strategic Ventures investerar 42 miljoner i Dicopay. Bolaget har utvecklat en helautomatiserad mobilapp för hantverkare och andra småföretagare som vill fakturera enkelt och få betalt redan inom några timmar. Tjänsten lanserades så sent som i september 2018, men man beskriver sig redan som ledande på området.

”Schibsted blir en värdefull expansionspartner för oss när vi breddar våra marknadsförings- och säljkanaler”, säger Marie Lundberg, vd på Dicopay. 

Mediejätten, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket, går in med både kontanter och annonsutrymme som insats.

Nu börjar den utvecklingen också ta rejäl fart inom fintech för småföretagare.

Resurs Bank blir delägare och hjälper även Dicopay med sin checkoutlösning för små och medelstora tjänsteföretag. Moore Strategic Ventures ska bidra med finansiell expertis och insikter.

”Vi har breddat ägarbasen med marknadens ledande strategiska, kommersiella och finansiella parters”, säger Christian Lagerling, som är Dicopays medgrundare och styrelseordförande.

Han är även känd som en av de två svenskar som startade investmentbanken GP Bullhound i London 1999.

Bland Dicopays existerande investerare kan nämnas före detta finanansminister Anders Borg och Tele2:s före detta vd Lars-Johan Jarnheimer.

Läs mer: Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare 

Dan Ouchterlony, investeringschef på Schibsted Growth, säger att Dicopay och Schibsted är en bra match eftersom båda är bra på att bygga och marknadsföra användarvänliga produkter. 

”Vi har sett utvecklingen gå raskt framåt inom fintech för konsumenter under de senaste tio åren. Nu börjar den utvecklingen också ta rejäl fart inom fintech för småföretagare”, säger han.

Schibsted har ökat sina satsningar på fintech de senaste åren. I mitten av februari rapporterade Di Digital att mediejätten fortsätter att ösa pengar över låneappen Bynk. Deras ”peer-to-peer-checkout” används nu på Blocket. Schibsted äger även sedan länge jämförelsesajterna Prisjakt och Lendo.

Läs mer: Schibsted storsatsar på mobillån – ska bygga europeisk mobilbank 

Även på Resurs Bank har man stor tilltro till marknaden för småföretagare.

”För oss gör partnerskapet med Dicopay det möjligt att ta steget in i segmentet småföretagare, en målgrupp som vi inte tidigare riktat våra betallösningar till men där vi ser att Resurs Checkout och Dicopay tillsammans kan skapa ett starkt kunderbjudande”, säger Anna Nauclèr, kommunikationschef på Resurs Bank.

Dicopays vd Marie Lundberg kommer senast från samma roll på Wasa Kredit. Dessförinnan har hon haft ett antal seniora roller inom Handelsbanken, bland annat som vd för Handelsbanken Finans och chef för utveckling av småföretagaraffären.

Läs mer: Så mycket investerar Anders Borg i sina startupbolag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer