Annons

Schibsted köper upp Servicefinder – värderas till över 300 miljoner

Servicefinders grundare Aleksandar Goga, Jeffrey Singh och Vishal Nanda.
Servicefinders grundare Aleksandar Goga, Jeffrey Singh och Vishal Nanda. Foto: Privat
Servicefinder-grundarna Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga har sålt resterande andelar av sitt företag till mediejätten Schibsted.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Företaget, vars affärsidé är att hjälpa privatpersoner och företag att hitta tjänsteföretag för sysslor i hemmet eller på arbetsplatsen, kommer nu att ägas helt av Schibsted (NTL) som innan köpet innehade 70 procent av aktierna.

Grundarna vill inte kommentera vad de tjänar på försäljningen men uppger att de är nöjda med affären. Enligt uppgift till Di Digital rör det sig om en köpeskilling på drygt 100 miljoner kronor. Hela bolaget värderas alltså till mellan 320 och 345 Mkr.

Servicefinder (NTL) visade röda siffror för två år sedan men lyckades förra året vända en förlust till en vinst på 32 Mkr och öka omsättningen från 43 till 76 Mkr, en ökning med 76 procent.

Läs mer: Från miljonförlust till 32 miljoner i vinst – på ett år

Vishal Nanda, en av de tre männen bakom Servicefinder, har blandade känslor kring försäljningen.

”Det känns helt fantastiskt, det är förstås tråkigt och emotionellt men samtidigt är det kul att man byggt upp något som någon är intresserad av att äga hundra procent av”, säger han.

I samband med köpet så meddelar grundarna att de även säger upp sig från företaget som de arbetat med att bygga upp under tio års tid. Men de kommer att fortsätta arbeta tillsammans i framtiden, då som affärsänglar.

”Vi har satsat på lite företag hittills och det har varit sjukt kul, vi tror att med vårt kapital och med vår kompetens kommer vi att göra en hel del lyckosamma investeringar”, säger Vishal Nanda.

Är det något särskilt område som lockar?
"Vi har bland annat investerat i ett it-bolag som heter Funrock för några månader sen som har gått bra och vi kommer att fortsätta investera i it-bolag men sen är vi även intresserad av sociala entrepenörsskapsprojekt och fastigheter"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer