Annons

Schibsted och Lendos grundare bakom ny lånestartup

Rolv Erik Ryssdal, vd på mediejätten Schibsted.
Rolv Erik Ryssdal, vd på mediejätten Schibsted.
Lendo-grundaren Dennis Ahlsén startar ett nytt fintech-bolag ihop med mediejätten Schibsted. Bolaget heter Bynk och har redan tagit in minst 25 miljoner kronor i riskkapital, enligt uppgift. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lånejämförelsetjänsten Lendo (NTL) grundades 2007 och omsatte i fjol drygt en kvarts miljard kronor med en rörelsevinst på 83 miljoner kronor. Bolaget ägs numera av den norske mediejätten Schibsted och de tre grundarna har lämnat bolaget. En av dem, Dennis Ahlsén, blev dock kvar som vd ända fram till juni i år.

Nu rapporterar nyhetssajten Breakit att han dragit i gång ett nytt projekt inom fintech som heter Bynk. Utöver Dennis Ahlsén själv så finns mediejätten Schibsted (NTL) och investmentbolaget LMK Industri (NTL) med bland de största ägarna. 

På Bynks ägarlista finns dessutom fondbolaget Lannebos vd Göran Espelund och den andre Lendo-grundaren Thomas Hjelm (NTL).

Ägarna har hittills stoppat in minst 25 miljoner kronor i bolaget, enligt Breakit.

Bynk ska förmedla privatlån, men på ett mer datadrivet vis. 

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska startupscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer