Annons

Schibsted ökar i Hypoteket – ska få pensionsfonder att investera i bolån

Carl Johan Nordquist (tv) och Dag Wardaeus har grundat Hypoteket.
Carl Johan Nordquist (tv) och Dag Wardaeus har grundat Hypoteket. Foto: Press
Schibsted går in med 10 miljoner kronor i bolånetjänsten Hypoteket.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förutom vinstmaskinen Blocket investerar den norska digitaljätten Schibsted i en rad privatekonomiska tjänster. I portföljen finns låneförmedlaren Lendo, jämförelsesajten Prisjakt och rabattsajten Let’s Deal.

Nu utökar Schibsted sitt ägande i bolånetjänsten Hypoteket genom att investera ytterligare 10 miljoner kronor i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är glada att Schibsted fortsätter investera. Det ger oss en trygg grund att stå på och vi får möjlighet att bygga ett starkt bolag. Vårt mål är att erbjuda en attraktiv boränta till alla, utan individuella rabatter eller förhandlingar”, säger Carl Johan Nordquist, vd för Hypoteket.

Hypoteket erbjuder pensionsfonder och försäkringsbolag möjligheten att investera i bolån. Förlagan finns i Nederländerna, där pensionsfonderna numera har mer än 10 procent av bolånemarknaden.

Läs mer: Schibsteds loppisapp fortsätter att växa 

”Vi ser en möjlighet att bidra till en förbättrad upplevelse för både bolånetagare och pensionssparare”, säger Dan Ouchterlony, investeringsansvarig på Schibsted Growth.

Hypoteket grundades som Bolånegruppen med tanken att erbjuda sina kunder kollektiva ränteförhandlingar med bankerna. Sedan dess har bolaget ändrat sin modell och vill nu själva förmedla bolån. Bolaget ska ha säkrat tillstånd från Finansinspektionen.

Vid början av året, innan den nya investeringen genomfördes, ägde Schibsted 25 procent av Hypoteket, enligt Bolagsverket.

Läs mer: Facebooks Blocket-dödare sänker Schibsted på börsen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies