Annons

Schibsted sväljer Compricer – vd:n lämnar

Jakob Tolleryd, avgående vd för Compricer. Hans efterträdare utses i höst.
Jakob Tolleryd, avgående vd för Compricer. Hans efterträdare utses i höst. Foto: Jack Mikrut
Pristjänsten Compricer redovisar en vinst på drygt 28 Mkr för 2015. Nu sväljer Schibsted resten av bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under 2015 ökade Compricers omsättning till 128 miljoner kronor, jämfört med 120 miljoner kronor året före. Vinstmarginalen blev 22 procent med ett resultat på 28 Mkr.

Nu börjar nästa epok för Compricer

Mediekoncernen, som köpte en majoritetspost i Compricer 2013, köper nu den resterande delen av bolaget. Compricer flyttade i maj sina 150 anställda till Schibstedhuset i Stockholm, enligt ett pressmeddelande. Vad Schibsted betalar för andelen, eller hur stor den är, vill ingen av parterna uppge.

”Affären är klar och Compricer gjorde ett bra år i fjol. Nu börjar nästa epok för Compricer. Det känns som en lämplig tid att lämna”, säger Jakob Tolleryd, som grundade bolaget 2005.

I och med affären lämnar Jakob Tolleryd vd-posten. Han kommer dock att agera som rådgivare för Schibsteds räkning vad det gäller startupinvesteringar. Han är också sedan tidigare styrelsemedlem i e-handlaren Mathem.

”Sedan vi investerade i Compricer 2013 har bolaget haft en kraftig tillväxt och en stark resultatutveckling. Det är bland annat frukten av förbättrad konvertering, ökad online marketing och olika samarbeten mellan Compricer och övriga Schibstedbolag”, säger Dan Ouchterlony, ansvarig för privatekonomi hos Schibsted Growth.

Läs mer: Springfield har 80 miljoner på fickan – investerar i ett tiotal startups

Läs mer: Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer