Annons

Schibsteds begagnat-app skrotas i Norge

Foto: Schibsted
Schibsteds mobilapp för köp och försäljning av begagnade saker, Shpock, läggs ned i två länder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Schibsteds mobilapp för köp och försäljning av begagnade saker, Shpock, läggs ned i Italien och Norge. Det skriver Dagens Næringsliv, som tagit del av ett internt utskick inom Schibsted.

Appen kommer enligt planerna att drivas vidare som tidigare i Österrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige.

"Ambitionen är en lönsam och produktcentrisk verksamhet, där man satsar på breakeven 2019. För att uppnå detta behövs betydligt ökad intjäning och kostnadsbesparingar. En av de största kostnadsdrivarna har varit marknadsföring, som nu reduceras betydligt på alla marknader. Detta betyder att företaget måste minska antalet anställda. Det kommer att påverka cirka 80 anställda i Österrike och Storbritannien", skriver Schibsted.

Läs mer: Minskat resultat för Schibsted i tredje kvartalet

I samband med Schibsteds presentation av kvartalsrapporten den 26 oktober sade vd Rolv Erik Ryssdal att Shpock skulle kunna nå breakeven på månadsbasis "inom ett år från nu".

Totalt har Schibsted investerat cirka 1 miljard norska kronor i appen, som ursprungligen utvecklades i Österrike.

Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer