Annons

Schibsteds shoppingrunda fortsätter – köper Mobilio

Alexander Pärleros, vd för Mobilio.
Alexander Pärleros, vd för Mobilio. Foto: Press
Schibsted köper samtliga aktier i mobilsajten Mobilio av grundaren Alexander Pärleros. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Först köpte Schibsted Hemnet. Efter det, i slutet av förra veckan, meddelade Schibsted att de köpt sajten Vinguiden. Nu meddelar den norska mediekoncernen att de också köper mobilsajten Mobilio.

Mobilio ägdes tidigare av Schibsted och Mobilios grundare Alexander Pärleros. Förvärvet innebär att Schibsted tar över samtliga aktier i bolaget.  I samband med förvärvet slutar Mobilios vd Alexander Pärleros men fortsätter som rådgivare. Han kommer nu att satsa på andra startup-företag.

”Förutom min podd Framgångspodden kommer jag att ägna mig åt nya startups. Det är så mycket som digitaliseras nu och mitt fokus kommer vara att göra enkla lösningar i gamla branscher”, säger han.

Förutom startup-världen vill Alexander Pärleros även rikta in sig på välgörenhet. 

”Jag kommer att engagera mig i värnandet om djuren, slakt och det globala tänkandet när det gäller köttproduktion. Jag ska inte ändra världen men jag ska ägna tid åt det här”, säger Alexander Pärleros.

Läs mer: Schibsted köper vinguide

I fjol omsatte Mobilio drygt 31 Mkr och gjorde en förlust på 136 000 kr efter finansnetto. Det är ett bättre resultat än tidigare år. Mobilio gjorde en förlust på drygt 2 Mkr 2013 och närmare 5 Mkr 2012.

"Från starten 2012 har omsättningen gått från 0 till över 30 miljoner förra året. Mobilio utgör nu en central del i vårt erbjudande kring privatekonomi. Å styrelsens och Schibsteds vägnar vill jag tacka Alexander och önska honom stort lycka till med kommande verksamheter, säger Mobilios styrelseordförande Dan Ouchterlony", i en kommentar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies