Annons

Scooterstriden tätnar – Voi kniper toppchef från Lime

Voi fortsätter scooterexpansionen. Nu snor man åt sig en av konkurrenten Limes toppchefer i striden om vem som ska dominera gatorna i Europa och Norden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Voi Technology lanserade så sent som i går sina scootrar i ytterligare en europeisk stad. Den här gången blev det Köpenhamn som fick se scootrarna inta stadens gator. 

Läs mer: Voi lanserar i Köpenhamn – det här är stadens hårda krav på scooterbolaget 

Köpenhamns stad har ställt höga krav på säkerhet och parkering, vilket resulterat i flera överenskommelser mellan Voi och staden som bland annat innebar att scooterbolaget måste ha personal som kan hämta upp scootrar som lämnats på platser de inte får stå på. 

Läs mer: Stjärninvesteraren: Det här är storheten i de miljardvärderade elscooterbolagen 

Scootrarna måste också parkeras på speciella parkeringsplatser runt om i staden.

Samtidigt förväntas även amerikanska jätten Lime inta fler europeiska städer under året och striden mellan bolagen, på en marknad som spås omsätta miljarder, tätnar. 

Läs mer: Limes Sverigechef: ”Vi ska finnas i alla urbana miljöer” 

Nu visar det sig att Voi rekryterat en av Limes toppchefer i Europa. Noa Khamallah var tidigare chef över Limes globala expansion, men går nu över till svenska konkurrenten. 

”Med sin (Noa Khamallahs reds anm) erfarenhet av att hjälpa städer med vår typ av 'last mile' transportering i Europa samt att han varit den första att skapa policys för scootrar i större städer globalt, kommer han bli en värdefull tillgång i teamet”, säger Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm i ett uttalande.

Noa Khamallah kommer att ta rollen som chef över Vois globala strategi och leda expansionen företaget tagit sig an, inte minst i och med att bolaget i november lyckades ta in en investering på 452 miljoner kronor.

Läs mer: Cristina Stenbeck går in i elscooterbolaget – Voi tar in 452 miljoner 

Men även Lime verkar vara på väg att stänga en ny investeringsrunda. Enligt tech-sajten recode kommer bolaget ta in 400 miljoner dollar, motsvarande 3,6 miljarder kronor, från mestadels befintliga ägare. 

Bland ägarna finns bland andra Niklas Zennströms VD-bolag Atomico. Rundan innebär att Limes investering ligger på 2 miljarder dollar, motsvarande 18 miljarder kronor, pre money.

Läs mer: Niklas Zennström går med i elscooterstriden 

De närmsta veckorna kommer Voi fortsätta att lansera i fler nordiska länder, meddelar man. Det innebär att vi snart sannolikt kommer se scootrar även i Norge och Finland.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer