Hoppa till innehållet

Scope investerar 60 miljoner i Happy Plugs hörlurar

Happy Plugs får in investmentbolaget Scope som delägare när det moderiktiga hörlursbolaget tar in 60 miljoner kronor. Nu ska bolaget stärka sin position på sina existerande marknader.

Happy Plugs vd och grundare Andreas Vural. Foto: Jesper Frisk.
Happy Plugs vd och grundare Andreas Vural. Foto: Jesper Frisk.Foto: Jesper Frisk.

Det finns gott om konkurrerande bolag på den svenska hörlursmarknaden. Förutom bland andra Zound Industries (NTL) varumärken Urban Ears och Marshall, Jens Nylanders Jays (NTL), Kickstartersuccén Pugz (NTL) finns även Happy Plugs (NTL) med sina moderiktiga hörlurar.

Bolaget som grundades 2011 säljer i dag sina hörlurar i över 10 000 butiker i 70 länder. Under förra året omsatte Happy Plugs 115 miljoner kronor med en årlig tillväxt på 62 procent, de senaste fyra åren.

”Redan från dag ett har allt gått i raketfart. En anledning till att det har gått så snabbt är för att vi ser lurar och mobiltillbehör som ett modetillbehör istället för teknik. Ett annat är att vi har lyckats nå den kvinnliga målgruppen. Andra märken har satt rosa på hörlurarna och sagt 'varsågoda tjejer'”, säger vd:n och grundaren Andreas Vural.

En anledning till att det har gått så snabbt är för att vi ser lurar och mobiltillbehör som ett modetillbehör istället för teknik.

Happy Plugs, vars kundkrets består till 85 procent av kvinnor, tar nu in 60 Mkr av investmentbolaget Scope. Scope var en av de tidiga investerarna i MySQL och Happy Socks och har även gått in i mjukvarubolaget Zenterio samt i AI-bolaget Artificial Solutions.

”Vi har följt Happy Plugs utveckling sedan en tid och vi är mycket imponerade av vad Andreas Vural har åstadkommit. Vi har goda erfarenheter av att utveckla konsumentvarumärken, senast med Happy Socks och vi tror att det finns goda möjligheter för Happy Plugs att göra en liknande resa” säger Andreas Ossmark, partner på Scope, i ett meddelande.

Foto:

Bilden föreställer Happy Plugs andra hörlursmärke Yevo. Foto: Jesper Frisk.

Parterna vill inte gå ut med värderingen av bolaget eller hur stor andel Scope förvärvar, men Andreas Vural uppger att investmentbolaget blir en betydande ägare. 

”Vi har blivit approcherade av riskkapitalbolag i flera år men valde Scope delvis för att de har visat sig varit duktiga delägare i tillväxtbolag. Sen var det också personkemi och att vi ville ha en investerare som förstod svensk design och den svenska kulturen”, säger Andreas Vural.

Läs även: Happy Socks får nya ägare 

Med det nya kapitalet ska bolaget även fokusera på tillväxt.

”Vi tror att det är tillräckligt både för att växa på befintliga marknader och framför allt leverera fler produkter. Det blir mer trådlöst för Happy Plugs och för vårt andra märke Yevo. Sen kommer vi att fortsätta utöka vårt koncept för mobiltillbehör”, säger Andreas Vural.

Läs även: Kickstarter-succén försenad ett år: "Vi hoppades på lite för mycket" 

Hörlursbolaget har i dag ett 30-tal anställda på sina kontor i Stockholm, Hongkong och Vancouver. Happy Plugs, som har gått med vinst varje år, har under det senaste året investerat mycket i personal och logistik men även i produktutveckling. Men även om situationen nu känns rätt stabil var det inte ett kapitalstarkt bolag vid starten för sex år sedan. 

”En stor utmaning har varit att starta med väldigt lite kapital. Vi hade 50 000 kronor och sen lånade vi in under 500 000 kronor för att kunna sätta igång”, säger Andreas Vural.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera