Annons

SEB går in i fintechbolaget Cardlay

Johan Wolf på SEB Venture Capital, som har investerat i kort- och utgiftshanteringsplattformen Cardlay.
Johan Wolf på SEB Venture Capital, som har investerat i kort- och utgiftshanteringsplattformen Cardlay. Foto: Press
SEB Venture Capital är med och investerar 30 Mkr i danska Cardlay. ”Vi vill fortsätta ta nya affärer i företagsrelaterade bolag på fintechområdet”‚ säger Johan Wolf på SEB.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

SEB står för hälften av beloppet när storbankens riskkapitalgren och Seed Capital investerar 30 miljoner kronor i det danska fintechbolaget Cardlay.

Cardlay förenklar för bankernas företagskunder när de ska handla i tjänsten och redovisa sina köp. Genom Cardlay kan en bank utfärda ett kreditkort och samla in både betalinformationen och kvittorapportering.

”Många finansiella institut har svårt att bygga detta själva. Cardlay har riktat sig in på dem”, säger Johan Wolf på SEB Venture Capital.

SEB hanterar kreditkort och många större företag och organisationer, däribland svenska staten, men är själva inte kunder hos Cardlay. Investeringen kan dock öppna för ett samarbete, säger Johan Wolf.

”Cardlay hjälper bank- och kortkunder att automatisera mer än bara själva transaktionen. Det är en tjänst som levererar värde både före och efter transaktionen.”

SEB Venture Capital har på senare år investerat i flera fintechbolag, däribland den svenska privatekonomi-appen Tink, numera Microsoft-ägda Donya Labs och VR-bolaget Diakrit.

Läs mer: Kartläggning: Här är storbankernas fintech-investeringar

Tidigare i januari följdinvesterade storbanken i Coinify, en dansk blockkedjebaserad plattform för överföringar av virtuella valutor som bitcoin. Detta i samband med att bolaget tog in cirka 40 Mkr i ny finansiering.

I september investerade SEB Venture Capital i Capcito, som automatiserar kreditbedömning och utlåning till företag.

”Vi ser allt fler företagsrelaterade bolag på fintechområdet. Det är en nisch där vi vill fortsätta ta nya affärer”‚ säger Johan Wolf.

Läs mer: Storbanker lägger locket på om Apple Pay 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies