Annons

SEB investerar i brittiskt teknikbolag

Christoffer Malmer är vd för SEB:s entreprenörshubb X, som investerar i Thought Machine.
Christoffer Malmer är vd för SEB:s entreprenörshubb X, som investerar i Thought Machine. Foto: Oskar Omne (Di).
Det brittiska finansteknikbolaget Thought Machine får in den svenska storbanken SEB som delägare, i en kapitalrunda på totalt 368 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storbanken SEB gör en investering i det London-baserade finansbolaget Thought Machine, vars produkt är en helt molnbaserad bankplattform.

Affärsidén består av att hjälpa finansvärlden att använda moderna system och avveckla gamla IT-plattformar. 

På plattformen kan bankkunderna bland annat bygga nya tjänster inom transaktioner, sparande, lån, kreditkort och bolån.

Exakt hur mycket SEB, som redan är kund hos Thought Machine, investerar framgår inte.

Men den svenska bankkoncernen deltar i en kapitalrunda där bolaget tar in totalt 42 miljoner dollar, eller 368 miljoner kronor, från tre investerare. 

Utöver SEB går riskkapitalbolagen Eurazeo Growth och British Patient Capital in med pengar.

Thought Machine ska med hjälp av det nya kapitalet fortsätta växa internationellt och investera i produktutveckling. Enligt egen utsago har bolaget anställt 100 nya personer under det första halvåret 2020. 

Bolaget grundades 2014 av Paul Taylor, som tidigare arbetade på Google, och har även samarbetat med de brittiska storbankerna Standard Chartered och Lloyds.

”Thought Machine bidrar med ett nytt perspektiv i en traditionell bransch och vår investering är ett naturligt nästa steg allt eftersom vi fördjupar och breddar vår relation”, säger Christoffer Malmer, chef för storbankens teknik- och entreprenörslabb SEBx.

Så sent som i mars 2020 fyllde Thought Machine på kassan med 83 miljoner dollar, där riskkapitalbolaget Draper Espirit var ledande investerare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer