Annons

Seger för Amazon: Domare pausar ”Jedi”-kontrakt till Microsoft

Amazon misstänker att Donald Trumps personliga känslor för Jeff Bezos ligger bakom att affären gick till Microsoft.
Amazon misstänker att Donald Trumps personliga känslor för Jeff Bezos ligger bakom att affären gick till Microsoft. Foto: Patrick Semansky
En federal domare har beslutat att tillfälligt stoppa Pentagons tilldelning av ett molnkontrakt värt tio miljarder dollar till Microsoft. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bakgrunden är att Amazon, som var med i upphandlingen men förlorade, påstått att president Donald Trump ska ha haft ett finger i leken.

Trump är en känd kritiker av Amazons grundare och vd Jeff Bezos – mycket på grund av att Bezos-ägda Washington Post ofta varit för kritisk till presidenten, enligt honom själv.

I oktober meddelade Pentagon att kontraktet i fråga, som många menade var anpassat för Amazon, istället gick till Microsoft.

Pentagon har avböjt att kommentera medan försvarsminister Mark Espen tillbakavisar favorisering bland bolagen.

Amazon har tänkt använda domaren stopp till förhör av bland annat Trump och Espen om kontraktet, även känt som ”Jedi”. För detta har e-handelsjätten lämnat in en förfrågan till den federala domstolen.

”Det är viktigt att de många utvärderingsfelen och den uppenbara politiska inblandningen som påverkade Jedi-beslutet granskas”, sade Amazon i ett uttalande förra månaden.

(Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer