Annons

Sellpy rullar ut i Göteborg 

Sellpys grundartrio Philip Gunnstam, Michael Arnör och Oskar Nielsen.
Sellpys grundartrio Philip Gunnstam, Michael Arnör och Oskar Nielsen.
Startupbolaget Sellpy, som hjälper folk att sälja sina gamla prylar på nätet, expanderar över Sverige. Två månader efter att bolaget öppnade i Malmö är det nu dags för Göteborg. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har varit ett intensivt år så här långt för startupbolaget Sellpy. I januari fick bolaget in klädjätten H&M som investerare. I april lanserade man sin tjänst med hem-upphämtning av bolagets kassar i Malmö. Nu är det dags för nästa steg.

”I dag lanserar vi i centrala Göteborg. Sedan utökar vi också vårt upphämtningsområde i Skåne till att inkludera sydvästra Skåne från Helsingborg via kusten till Vellinge och Trelleborg”, säger Michael Arnör.

Sellpys affärsidé är att erbjuda folk upphämtning av prylar som de vill sälja på nätet. Sellpy sköter sedan hela försäljningen och behåller runt 40 procent av försäljningssumman. Modellen har visat sig populär och Sellpy har seglat upp som nätauktionshuset Traderas största säljare.

Läs mer: Sellpy nu störst på Tradera

”Vi fortsätter att öka och i helgen hade vi 14 000 prylar ute till försäljning. Det vi har sett hittills är att av de som beställt hem en påse så återkommer runt 30 procent inom tre månader för att beställa en ny”, säger Michael Arnör.

I fjol sålde Sellpy prylar för runt 9 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1 Mkr.

”Just nu ligger vi på en takt som skulle innebära att vi ungefär trefaldigar försäljningen i år”, säger Michael Arnör.

Än så länge fraktas alla prylar till Stockholm för fotografering och försäljning. Några planer på logistikcentrum i andra delar av Sverige finns inte ännu. Däremot är tanken att fortsätta utrullningen av företagets upphämtningstjänst.

”Nu är det den geografiska biten som är det viktiga. Vi har en bra affärsmodell och en trevlig produkt som vi tror kan fungera på fler ställen”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies