Annons

Senatorn om nya kryptovalutan: ”Facebook är ett barn som leker med tändstickor”

Facebooks nya kryptovaluta libra, som ska ge 1,7 miljarder människor utan bankkonto tillgång till digitala pengar, både hyllas och sågas. Under gårdagens förhör i kongressen röt flera senatorer till. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I dagarna håller den amerikanska kongressen utfrågningar om Facebooks kryptovaluta libra, nästan exakt en månad efter att teknikjätten presenterat projektet. 

Under tisdagen kritiserades kryptovalutan hårt i ett förhör i Washington. 

Facebooks många misstag kring användarnas personliga integritet, företagets maktposition och rollen i det amerikanska valet 2016 nämndes om och om igen av medlemmar ur senatens bankutskott. 

Budskapet var tydligt, skriver Bloomberg News: Facebook bör inte få förtroende för att skapa en ny, global kryptovaluta. 

Läs mer: Spotify investerar i Facebooks kryptovaluta 

En senator, Sherrod Brown, jämförde den sociala mediejätten med ett litet barn som leker med tändstickor och bränner ned huset. 

”Facebook är farligt”, sa han, och fortsatte:

”Facebook har bränt ner huset om och om igen och kallat varje mordbrand för en erfarenhet att lära av.”

Demokraten Sherrod Brown fick medhåll från både partikamrater och Republikaner.

”Många tycker redan att Facebook har för mycket makt. Varför skulle Facebook av alla företag, med de senaste åren i åtanke, göra detta?”, sade Brian Schatz, Demokrat från Hawaii.

Internationella valutafonden, IMF, gick nyligen ut med en ny studie där de bedömer att fintech utgör ett hot för banksektorn. 

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: IMF: Finansiella utmanare är ett hot för banksektorn 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer