Hoppa till innehållet

Sex nya bolag kvalar in hos Sting

Sex nya startupbolag tar plats i Sting Incubate, de sysslar med bland annat spel, e-hälsa och transport.

Sex bolag tar plats i Stings inkubatorsprogram under hösten. Foto: Sting
Sex bolag tar plats i Stings inkubatorsprogram under hösten. Foto: Sting

Företagsinkubatorn Sting har tagit in sex nya startupbolag till programmet Incubate. 

”Intresset för att komma med i Sting är stort. Med de sex nya bolagen i denna omgång har vi i år tagit in 17 nya startups i Stings Incubate program, och 33 bolag totalt i Sting. Det är rekord sedan starten 2002”, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting, i ett pressmeddelande.

Bolagen som tas in får 6-18 månaders coaching och möjlighet att få en investering på 300 000 kronor av Propel Capital. Dessutom får de tillgång till 30 timmar från externa specialister inom exempelvis sökmotoroptimering och juridik.

Sting drog igång 2002 och har sedan coachat över 200 startups. Bland bolagen finns bland annat Yubico, Volumental och Watty.

Läs mer: Hon vill ta Yubico till hela världen

Här är bolagen som tar plats i Sting incubate:

Airmee siktar på att göra leveranser inom 1-2 timmar tillgängliga och privsvärda. Idén bygger på otimerade logistikflöden för leverantören.

Cling är ett projektverktyg som gör att hantverkare kan skapa offerter från tydliga mallar och skicka till kunden som signerar med Bank-id.

Healthihabits hjälper människor med kroniska sjukdomar genom ett personligt virtuellt mentornätverk av personer med samma hälsoutmaningar.

Need Insights gör marknadsanalyser med hjälp av ögonstyrning och mätning av folkströmmar i fysiska miljöer.

Nordic Welding Engineering kvalitetssäkrar svetsade konstruktioner med en egenutvecklad metod.

Valiant Game Studio är en spelstudio som gör rollspel med fokus på det sociala, där berättandet står i centrum.

Läs mer: Här är Stings 8 nya framtidshopp

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera