Annons

Sex nya bolag till Think i Helsingborg 

Jeremie Poirier (till höger) Johannes Ivarsson (till vänster) driver startupacceleratorn Think i Helsingborg. Foto: Tham Thi
Jeremie Poirier (till höger) Johannes Ivarsson (till vänster) driver startupacceleratorn Think i Helsingborg. Foto: Tham Thi Foto: Tham Thi
Juridisk rådgivning för e-handlare och en artificiell intelligens utvecklad av en NASA-astrofysiker. Det är två av bolagen som tar plats hos acceleratorn Think i Helsingborg till hösten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare berättat om startup-inkubatorn Think i Helsingborg. Nu tar sex nya bolag plats i inkubatorns accelerator-program. Under tolv veckor ska de hoppfulla entreprenörerna finslipa sina affärs- och produktidéer, för att vid programmets slut vara redo att pitcha för externa investerare.

De sex bolagens grundare kommer från lika många länder: Sverige, Tyskland, Island, Danmark, Nederländerna och USA. Det kanske mest iögonfallande projektet är Sofia, en webbaserad artificiell intelligens som ska kunna utbilda användaren i abstrakt tänkande och problemlösning. Sofia är skapat av professorn Edouard Siregar, som tidigare arbetat med artificiell intelligens vid amerikanska NASA.

Think drivs med stöd från Helsingborgs stad, men även från bolag som Microsoft, IBM och Amazon. Kopplingen till det offentliga gör att inkubatorn kan ha något annorlunda urvalskriterier än andra. Det säger Jeremie Poirier, som driver Think tillsammans med Johannes Ivarsson:

“För oss handlar det lika mycket om att skapa arbetstillfällen och bidra till ekosystemet som att hitta nästa miljarbolag. Vi vill attrahera talang och kompetens till Helsingborg. Det gör att vi kan vara mer flexibla”, säger Jeremie Poirier.


 

Här är bolagen i höstens upplaga av Think Accelerate:

You++

Programmeringskurser för barn

Cirons

Affärssystem och kundhanderting för små och medelstora företag

Leanlaw

Juridiskt stöd för e-handlare

Upbis

En marknadsplats för tillverknings- och industriföretag

Quickbutik

En e-handelsplattform för småföretagare

Sofia

En artificiell intelligens som lär användaren abstrakt tänkande och problemlösning

 

 


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer