Annons

Sheryl Sandberg krävde svar på om Soros blankat Facebookaktien

George Soros och Sheryl Sandberg.
George Soros och Sheryl Sandberg.
Toppchefen Sheryl Sandberg uppges nu ha velat veta om finansmannen George Soros blankat Facebookaktien, uppger Financial Times.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nya detaljer fortsätter att dyka upp om Facebooks anlitande av den omstridda pr-firman Definers för att misskreditera bolagets kritiker. 

Facebooks näst högsta chef, den operativa chefen Sheryl Sandberg, har tidigare kommenterat den avgående kommunikationschefen Elliot Schrages öppna brev om pr-arbetet som utfördes av Definers. 

Hon påpekade då att det aldrig var Facebooks mening att skapa något "antisemitiskt narrativ" kring finansmannen George Soros, som har kritiserat Facebook offentligt och därför blev föremål för Definers granskning.

Nu medger dock Facebook att Sheryl Sandberg skickat intern e-post med en begäran att få fram information om huruvida George Soros spekulerat i en kursnedgång för Facebook genom att blanka aktien. Enligt Facebook var dock granskningen av Soros redan i gång när Sandberg skickade mejlet.

Sheryl Sandberg förnekade länge all kännedom om beslutet att anlita Definers. Hon har dock senare erkänt att hon kan ha mottagit e-post där pr-företagets namn nämnts, och tagit del av en del av den research som gjordes.

George Soros kallade i ett tal i Davos i början av året Facebook en "fara för samhället". Finansmannen beskrev även Facebook och Google som "allt mäktigare monopol" och uppmanade myndigheter att öka regleringen av teknikbolagen. 

(Direkt / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer