Annons

Shipwallet tog hem segern vid Startup Tour i Stockholm

Di Digitals Jonas Leionhufvud (längst till vänster) och Mimi Billing (längst till höger) med deltagarna i delfinalen i Stockholm. Piotr Zaleski från Shipwallet (i mitten, beiga byxor) tog hem segern.
Di Digitals Jonas Leionhufvud (längst till vänster) och Mimi Billing (längst till höger) med deltagarna i delfinalen i Stockholm. Piotr Zaleski från Shipwallet (i mitten, beiga byxor) tog hem segern.
Shipwallet är en jämförelseplattform för frakt inom e-handeln. Bolaget vann deltävlingen i Stockholm och är därmed en av finalisterna i Di Startup Tour. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmstävlingen i Di Digital Startup Tour ägde rum på Kulturhuset i Stockholm under torsdagen.

Sju av Stockholms mest lovande startupföretag tog plats på scen för att pitcha inför en namnkunnig jury, med representanter från riskkapitalbolagen Northzone, Moor, Industrifonden, Balderton, Bonnier Growth och EQT Ventures

Live: Följ finalen av Di Startup Tour

Juryn utsåg kvällens tre finalister: Shipwallet, Buildsafe och Tessin. Bolaget som publiken röstade fram som vinnare i kvällens deltävling var Shipwallet.

"Det känns fantastiskt, vi har aldrig vunnit en pitchtävling förut trots att vi varit i finalen på bland annat Slush", säger bolagets vd och grundare Piotr Zaleski.

Shipwallet är en jämförelseplattform för frakt inom e-handeln. Tjänsten sparar användarens information och preferenser. Dessa används sedan för att rangordna de bästa fraktalternativen i slutet av transaktionsprocessen.

Trots att tjänsten inte ens funnits tillgänglig i ett år används den av flera stora e-handlare, däribland klädbolaget Odd Molly och Apoteket Hjärtat. Vidare har testprojekt påbörjats med flera andra stora e-handelsbolag.

Läs mer: Guldregn över ”Klarna Checkout för frakt”

Deltävlingen i Stockholm är den sista i årets Startup Tour och avslutas med den stora finalen där vinnaren möter bolag från andra delar av Sverige. Tidigare under hösten tog Sportswik hem segern i Umeå, 1928 Diagnostics i Göteborg, Amra i Linköping och Fieldly i Malmö.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer