Annons

Paketbombade Postnord – nu vill appen ta in 2,8 miljarder

Wish skickar majoriteten av sina paket från Kina.
Wish skickar majoriteten av sina paket från Kina. Foto: TT.
Den amerikanska shoppingappen Wish, som skickar tusentals paket från Kina till Sverige varje dag, vill ta in 2,8 miljarder kronor i nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I början av 2018 tvingades Postnord införa en avgift på paket från länder utanför EU, eftersom arbetsbördan blivit för stor med 150 000 dagliga bud till Sverige. Den amerikanska shoppingappen Wish stod för en stor av försändelserna.

Wish grundades 2010 i USA av Peter Szulczewski och och Danny Zhang, men skickar en stor del av sina varor från just Kina. Marknadsplatsen har gjort sig känd för att saluföra väldigt billiga produkter.

Den extra avgiften i Sverige slopades efter några månader då Postnord och Wish kom överrens att bolaget ska hantera momsen och avgiften direkt vid köptillfället. 

Läs mer: Nu skrotar Postnord avgiften för e-handelssajten Wish

Nu vill Wish ta in 300 miljoner dollar, eller 2,8 miljarder kronor, i en ny kapitalrunda. Det rapporterar The Information med hänvisning till källor.

Det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic, som bland annat är delägare i svenska Hemnet, ska vara en av intressenterna.

Bolaget sägs sikta på en värdering på 11 miljarder dollar, motsvarande drygt 100 miljarder kronor utan de nya pengarna inräknade, i samband med nyemissionen.

Rundan är ännu pågående, enligt uppgifterna, och ingen av parterna vill kommentera skeendet.

Wish har ungefär 90 miljoner månatligen aktiva användare, enligt Forbes, och omsatte i fjol 1,9 miljarder dollar – motsvarande 17,5 miljarder kronor.

Läs mer: Näthandeln från Kina halveras efter Postnords avgift

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer