Annons

Shoppingklubben Campadre köper konkurrent av Qliro

Campadres compadres: Metros förre vd Pelle Törnberg, delägaren och finansmannen Patrik Hannell, New Waves huvudägare Torsten Jansson och Mikael Sohlberg, tidigare koncernchef för klädkoncernen RNB.
Campadres compadres: Metros förre vd Pelle Törnberg, delägaren och finansmannen Patrik Hannell, New Waves huvudägare Torsten Jansson och Mikael Sohlberg, tidigare koncernchef för klädkoncernen RNB. Foto: Kollage.
Qliro säljer sin shoppingklubb Members.com till konkurrenten Campadre. Campadre som omsatte närmare 150 miljoner kronor kommer med förvärvet öka antalet medlemmar. ”Vi kommer att passera 2 miljoner registrerade medlemmar under 2017”, säger vd:n Stefan von Stein.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

2009 lanserades Campadre, en shoppingklubb för mode, skönhet och inredning. Bakom bolaget finns bland andra Metros förre vd Pelle Törnberg, finansmannen Patrik Hannell, New Waves Torsten Jansson och Mikael Sohlberg. Bolagets omsättning har fortsatt att öka de senaste två åren och under 2016 hade Campadre en försäljning på 148 miljoner kronor, samtidigt som man nådde lönsamhet för första gången på årsbasis.

Läs även: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner 

Nu har bolaget köpt konkurrenten Members.com av Qliro Group för en okänd summa. Försäljningen av Members.com är en del av Qliros nya strategi att sälja av vissa av gruppens ”mognare” e-handelsbolag vilket vd:n Marcus Lindqvist öppnade för i januari i år. I slutet av april sålde Qliro Lekmer till Babyshop för 90 Mkr.

För Campadre betyder förvärvet att medlemsantalet ökar med närmare en halv miljon och att shoppingklubben nu även tar klivet in i Nederländerna, som första marknad utanför Norden, enligt ett pressmeddelande. 

”Förvärvet av Members.com innebär att vi stärker vår position som den ledande shoppingklubben i Norden där vi nu kommer att passera 2 miljoner registrerade medlemmar och en försäljning på omkring en kvarts miljard under 2017”, säger Stefan von Stein, vd för Campadre, i ett skriftligt meddelande.

Läs även: Stjärnspäckad shoppingklubb vänder till vinst 

I samband med uppköpet tecknar Campadre ett samarbetsavtal med Nelly och blir exklusiv kanal för deras shoppingklubbsförsäljning. Som en del i överenskommelsen blir Campadre också samarbetspartner till Qliro Financial Services avseende betalningslösningar i Norden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer