Annons

Simris Alg tar in ny delägare

Fredrika Gullfot, vd för Simris Alg, på bolagets algfarm utanför Simrishamn.
Fredrika Gullfot, vd för Simris Alg, på bolagets algfarm utanför Simrishamn. Foto: Jesper Frisk
Simris Alg, som odlar alger och tillverkar kosttillskott, har tecknat ett finansieringsavtal med USA-baserade L'Officiel Fund. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avtalet är en så kallad "share subscription facility" där L'Officiel Fund har förbundit sig att investera upp till 60 miljoner kronor under en treårsperiod och där bolaget kan emittera nya aktier för att få likvida medel. Avropen görs alltså av bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Aktierna kommer emitteras till 90 procent av den genomsnittliga slutkursen under 15 handelsdagar närmast föregående avrop", skriver bolaget. 

L'Officiel Fund erhåller också 2,45 miljoner teckningsoptioner, vilka kan lösas in för 14 kronor per aktie och därmed ge ytterligare drygt 34 miljoner kronor i finansiering. 

"En tredjedel av finansieringen kommer användas för marknadsföring med L'Officiel, det ikoniska franska modemagasinet och globala digitala plattformen, som nyligen lanserade sin USA-utgåva i både tryck och digitalt. L'Officiel Fund lanserades i december 2017 i samarbete med Global Emerging Markets (GEM) Group, med uttalat syfte att stötta globala och nya lyxvarumärken med kapital och marknadsföring", skriver Simris Alg. 

Det First North-listade Simris Alg har tidigare sagt att kassan skulle räcka till juli i år och har tidigare även flaggat för att det planerade en riktad emission. 

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies