Annons

Sista hindret avklarat för Natural Cycles i USA

Foto: Martina Huber
Inför lanseringen i USA har Natural Cycles nu fått ett definitivt godkännande av FDA, den amerikanska läkemedelsmyndigheten, om att få kalla sin app för ett preventivmedel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Preventivappen Natural Cycles grundare Elina Berglund Scherwitzl och vd:n och medgrundaren Raoul Scherwitzl jobbar just nu med en stor lansering av bolagets app i USA.

Sedan augusti förra året har bolaget fått godkänt av Food and Drug Administration, FDA, motsvarande svenska Läkemedelsverket, att lansera och driva appen klassad som preventivmedel. Godkännandet var det första i sitt slag och en stor framgång för bolaget.

Läs mer: Natural Cycles-grundaren ser stort intresse i USA 

Nu har den amerikanska myndigheten kommit med det sista beslutet i frågan och Natural Cycles har fått sin klassificering fastställd. Därmed är det avslutande steget i godkännandeprocessen i USA förbi för bolaget.

”Vi är glada över att FDA ser att digitala hälsotekniker kan tillåta konsumenter att ta bättre informerade beslut om den egna hälsan. Som den första och enda app att bli godkänd i USA som en preventivmedelsapp, sätter det här godkännandet standarden för framtida utveckling på området”, säger Raoul Scherwitzl i ett uttalande.

Läs mer: Svenska preventivappen Natural Cycles godkänd i USA – första någonsin 

Natural Cycles, som backas av hundratals miljoner kronor i riskkapital från bland andra EQT Ventures och Bonnier Ventures, har i och med lanseringen bland annat anställt personal på plats i USA och satt upp ett kontor i New York. 

I januari i år började Natural Cycles att erbjuda appen genom ett statligt program, Title X, som erbjuder preventivmedel till låginkomsttagare och personer utan försäkring. Kvinnor i state New Hampshire är först ut att få möjlighet att testa appen.

I en längre intervju med Di Digital i december förra året berättade Elina Berglund Scherwitzl att appen nu används av ungefär 1 miljon användare globalt. 

Läs mer: Natural Cycles-grundaren talar ut om USA-planerna: ”Vi måste nog ta politisk ställning” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer