Annons

Självkörande taxibilar intar Stockholm

Jonas Leijonhufvud och Henrik Ek pratar om Nevs, Klarna, Facebook och mycket annat i veckans avsnitt av Digitalpodden.
Jonas Leijonhufvud och Henrik Ek pratar om Nevs, Klarna, Facebook och mycket annat i veckans avsnitt av Digitalpodden. Foto: Di.
Nevs vill köra självkörande taxibilar i Stockholm redan nästa år – betydligt tidigare än andra aktörer. Andra incitament än övriga industrin är anledningen, enligt bolaget. Vi pratar också om Spotifyrusningen på börsen med Johan Wendel från Di:s analysredaktion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är valår i USA och Facebook är, precis som förra gången Donald Trump ställde upp, i blåsväder. Men den här gången handlar det inte om påverkanskampanjer från främmande makt – snarare kampanjer från en synnerligen inhemsk makt; Presidenten själv.

I en kampanj kallad ”stop hate for profit” har över 200 bolag slutat att annonsera på Facebook, eftersom de inte vill tjäna på att synas intill hatinnehåll på det sociala nätverket.

I veckans avsnitt pratar vi också om Voi som gått till attack på hemstaden Stockholm – och Stockholm som slagit tillbaka.

Och förstås, denna den 1 juli – dagen då en uppsjö av nya lagar trädar i kraft – pratar vi om lagen som sätter käppar i hjulen för Klarna, Qliro och de andra betaltjänsteleverantörerna.

Lyssna på veckans avsnitt här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer