Annons

Skåne spränger miljardvallen

Malmö slår sitt eget rekord i riskkapitalinvesteringar.
Malmö slår sitt eget rekord i riskkapitalinvesteringar. Foto: Johan Nilsson/TT
Skånska onoterade techbolag bolag har tagit in över en miljard i riskkapital bara i år, visar en sammanställning från databasen Nordic Tech List.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sydsvenska startupbolag slår kapitalrekord. Hittills i år uppgår riskkapitalinvesteringarna i skånska onoterade innovativa teknikbolag till 1,1 miljarder kronor, att jämföra med förra årets totalsumma på drygt 650 miljoner kronor.

Det visar en sammanställning från databastjänsten Nordic Tech List beställd av ekonomisajten 8till5

Läs mer: Malmö slår Göteborg i tech-investeringar

Några av de mest aktiva investerarna i regionen är Industrifonden (NTL), Sunstone Capital (NTL), Almi Invest (NTL) och och Peter Carlsson, som tidigare arbetat på Elon Musks bilbolag Tesla. Även Collector-grundaren Lena Apler har bidragit till inflödet av riskkapital genom sin investering i Malmöbolaget Kollektiva i februari.

En händelse som kan innebära ytterligare inflöde av kapital till regionen är veckans börsnotering av bolaget Crunchfish. Bolaget grundades 2010 och är baserat i Västra hamnen i Malmö.

Läs mer: Crunchfish steg över 100 procent på börsen

Serieentreprenören Joachim Samuelsson är en av huvudägarna i bolaget och har gått in med pengar vid flertalet tillfällen under åren som gått. Hans inställning till startupinvesteringar är att ge allt.  

"Det är inte så att man bara försöker få andras pengar, utan man är själv med i högsta grad och tror på idén. Då är det lättare att övertyga andra människor att också investera pengar i bolaget”, säger han till 8till5.

Video: Startup Tour i Malmö – i 360-video!

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer