Annons

Spårar knark och sprängmedel – tar in 25 miljoner kronor

Lundabolaget Serstech gör en emission på 25 miljoner kronor med syfte att växla upp verksamheten. Pengarna ska användas till att nyanställa personal inom produktutveckling och marknadsföring.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det noterade Lundabolaget tillverkar och säljer mätinstrument som känner av kemiska substanser som knark och sprängmedel. Målgruppen finns inom polis, räddningstjänst och tull.

Nyemissionen är till 100 procent garanterad av Serstechs största ägare, Fårö Capital, i sin tur ägt av superentreprenören Christer Fåhraeus. Det skriver Lundabolaget i ett pressmeddelande.

Christer Fåhraeus har en lång och bred erfarenhet av teknikbolag i utvecklingsstadiet. Han har bland annat varit med och startat företag som Cellavision, Precise Biometrics, Flatfrog, Anoto och EQL Pharma.

Nu föreslås han även ta plats i styrelsen för Serstech. Förslaget väntas klubbas igenom i samband med Lundabolagets extra bolagsstämma 20 november.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer