Annons

Skilda världar för Embracers affärsområden

Lars Wingefors är grundare, vd och storägare i Embracer Group.
Lars Wingefors är grundare, vd och storägare i Embracer Group. Foto: Jack Mikrut
Precis som många andra spelutvecklare ser börsnoterade Embracer en begränsad påverkan från coronaviruset på bolagets verksamhet. Ett av bolagets två affärsområden har dock fått sig en törn när fysiska butiker stänger.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Embracer intäkter från affärsområdet ”Games” har varit bättre än väntat i det senaste kvartalet samtidigt som förlagsdelen varit svagare än väntat. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Inom bolagets affärsområde ”Games” – som inkluderar THQ Nordic, Deep Silver, Coffee Stain och Amplifier Game Invest – har Embracer haft en starkare utveckling under kvartalet än vad ledningen hade förväntat sig. Det är delvis drivet av en ökning av digital försäljning under mars 2020, trots att inga betydande spelsläpp eller marknadsföringsaktiviteter genomförts under mars. Intäkterna för kvartalet förväntas bli 810-850 miljoner kronor.

Läs mer: Börsrusning för spelutvecklare 

För affärsområdet ”Partner Publishing” har den fysiska distributionen av spel påverkats negativt, något som väntas fortsätta framöver då många återförsäljare för närvarande har stängt sina verksamheter. Delar av denna fysiska försäljning har dock förflyttats till e-handelsförsäljning. Intäkterna för kvartalet förväntas bli 450-500 miljoner kronor, lägre än vad ledningen väntat sig.

Sammantaget är covid-19:s påverkan på Embracer begränsad.

”Medan den ekonomiska oron kommer att påverka alla företag, inklusive vårt, är spelindustrin i gott skick tack vare att våra produkter och tjänster underhåller människor i hemmet. Jag vill att ni ska veta att gruppen har en solid finansiell ställning och en sund kassaposition”, kommenterar Lars Wingefors, medgrundare och koncernchef.

Koncernen fortsätter att vara aktiv på uppköpsmarknaden och är för närvarande involverad i ett flertal pågående diskussioner som kan leda till ytterligare förvärv, framgår det vidare.

Läs mer: Spelbolaget anställer 200 – mitt i coronakrisen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer