Annons

Skönhetssajten Swiss Clinic startar bolag i Brasilien

Gänget bakom Swiss Clinic Brazil (från vänster): Fredrik Kristensson, grundare Swiss Clinic, Felix Erhardt, partner Eequity, Sebastian Gordon, grundare och vd Swiss Clinic och Joakim Pops, partner på Webrock Ventures.
Gänget bakom Swiss Clinic Brazil (från vänster): Fredrik Kristensson, grundare Swiss Clinic, Felix Erhardt, partner Eequity, Sebastian Gordon, grundare och vd Swiss Clinic och Joakim Pops, partner på Webrock Ventures. Foto: Anna Nordlander
Svenskgrundade Swiss Clinic, som säljer skönhetsprodukter på nätet, bildar ett samriskbolag i Brasilien ihop med Webrock Ventures. Riskkapitalbolaget Eequity är hjärnan bakom affären.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbaserade Swiss Clinic (NTL) grundades 2009 och säljer högteknologiska hudvårds- och skönhetsbehandlingar på nätet. Bolaget har vuxit snabbt, finns nu i åtta länder och uppges omsätta 60 miljoner kronor på årsbasis.

Under 2016 tog man in 20 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Eequity (NTL), som även investerat i nätbutiker som Na-kd, Footway och Caliroots. 

Vi tog kontakt med Webrock i samband med att vi investerade i Swiss Clinic.

Nu använder Swiss Clinic en del av kapitalet för att starta ett samriskbolag, Swiss Clinic Brazil,  tillsammans med Webrock Ventures, ett riskkapitalbolag som hjälper svenska techbolag att etablera sig i Brasilien.

”Detta ger oss en unik möjlighet att etablera oss snabbt på en av världens mest intressanta skönhetsmarknader. Vi ser verkligen fram emot att rulla ut vårt koncept i Brasilien”, säger Sebastian Gordon, vd och grundare på Swiss Clinic. 

Läs mer: Dashl vill digitalisera skönhetsbranschen 

Webrock Ventures går in med kapital, lokalkännedom och nätverk. Swiss Clinic ska bygga den tekniska plattformen, skapa en lokalanpassad produktportfölj och bidra med teknisk support.

Brasilien är en enorm skönhetsmarknad.

Hjärnan bakom affären är Swiss Clinics delägare Eequity.

”Swiss Clinics strategi är att bygga ett globalt varumärke med global försäljning. Bolaget lanserar löpande flera länder och Brasilien är en enorm skönhetsmarknad där vi såg en intressant möjlighet. Vi tog kontakt med Webrock i samband med att vi investerade i Swiss Clinic för att de som lokal partner skulle hjälpa till att bygga upp Swiss Clinic i Brasilien”, säger Felix Erhardt, partner på Eequity.

Brasilien beskrivs som en av världens största och snabbast växande internetmarknader med över 120 miljoner internetanvändare. Dessutom är landet världens femte största mobilmarknad.  

Webrock äger sedan tidigare fintechbolaget Finanzero, affiliate-bolaget Afiliados Latam, youtubenätverket Fhits.tv och det sociala e-handelsbolaget Clooset.com.br. Det sistnämnda bolaget uppges kunna hjälpa Swiss Clinic nå ut genom sitt nätverk av Brasiliens största influencers. Webrock driver även den digitala mediebyrån Nio i Brasilien som ska vara till stöd i etableringen.

”Grundarna på Swiss Clinic, Sebastian Gordon och Fredrik Kristensson, har byggt ett framgångsrikt och skalbart skönhetsföretag som passar perfekt för den brasilianska marknaden. Våra portföljbolag inom mode och e-handel kan dessutom ge bolaget extra fart, så det ska bli väldigt roligt att växa Swiss Clinic i Brasilien”, säger Joakim Pops Managing Partner på Webrock Ventures.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies