Annons
Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.

Skräddarsydd nyhetsbevakning tar in kapital

Lagerflöde – från komplexitet till enkelhet SPONSRAT AV Visma

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Skräddarsydd nyhetsbevakning tar in kapital

Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.
Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.
Nyhetsbevakaren Mynews tar in sin första investering för att lansera tjänsten Mynewsflash. Bakom investeringen står Preventic Group.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mynews vänder sig främst till företag som vill bevaka nyhetsflödet inom sina specialområden eller bevaka vad som skrivs om det egna företaget. Med hjälp av en egenutvecklad teknik läser Mynews allt redaktionellt material i Norden. Genom en prenumerationsmodell skapar användaren en personlig nyhetsbevakning och får en notis när en artikel inom det givna ämnet publiceras. 

Lyssna: Digitalpodden om Startup Tour Malmö, Linas Matkasse mot börsen och Crunchfish-firande

”Vi läser allt från de stora tidningarna ner till minsta lokaltidning. Direkt när en artikel har publicerats så får användaren en notis”, säger Andreas Krohn, produktchef på Mynews.

Mynews, som grundats av Gustav Ekberg, var en del av Helsingborgsbaserade Thinks acceleratorprogram 2015. Tjänsten Mynewsflash ska lanseras i Sverige i januari 2017 och målet är att inom 24 månader bevaka och leverera alla nyheter i hela Europa till sina användare. 

Läs mer: Skåne spränger miljardvallen

”Tekniskt kan vi läsa alla nyheter i hela världen, men vi vill börja med att få upp den svenska affären”, säger Andreas Krohn.

För att finansiera lansering och fortsatt utveckling tar Mynews in 1,2 miljoner kronor från Helsingborgsbaserade Assistansbolaget och dess ägare Preventic Group. Förutom kapital så investerar Preventic Group lika mycket i resurser inom pr, ekonomi, juridik och marknadsföring. 

Helsingborgsbaserade Assistansbolaget säljer försäkringar inriktade på vägassistans. I stället för att försäkra bilen är det föraren som blir försäkrad. Tillsammans med ägarbolaget Preventic Group har man beslutat att återinvestera vinster i egna bolag och i startup-bolag i regionen. Förra året öronmärktes tre miljoner kronor i koncernen till investeringar i andra bolag och investeringen i Mynews är den första som görs.

"Vi tror på att bolag snabbt ska finansieras av sina kunder och vi har letat efter startups och entreprenörer som passar vår kravprofil, vilket gör att vi kan tillföra maximalt med värde. Vi vill gärna prata om ”kloka pengar”, där vi kan ge rätt entreprenör och affärsidé hela supporten med infrastruktur och aktivt ägarskap”, säger Lukas Fryklund, vd för Assistansbolaget.

Förutom Mynews så finns bolag som Retriever, Notified och Opoint som också arbetar med mediebevakning och medieanalys.

”Vår styrka är att vi ger användaren väldigt stor frihet i sin bevakning”, säger Andreas Krohn. 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post