Annons

Skräp-appen Tiptapp ska överklaga förbud

Tim Bjelkstam, David Höök och Fredric Rylander, medgrundare av Tiptapp.
Tim Bjelkstam, David Höök och Fredric Rylander, medgrundare av Tiptapp. Foto: PONTUS ORRE
Länsstyrelsen avslår avfallsappen Tiptapps överklagande av Stockholms stads förbud mot avfallshantering. Bolaget tar nu ärendet vidare till domstol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Det måste finnas utrymme för innovativa lösningar som gör det enklare för enskilda att återvinna och göra gott för miljön. Myndigheternas stelbenta tolkning av lagen skapar onödiga hinder för företag som försöker hitta nya sätt att verka för en bättre miljö”, säger Tim Bjelkstam, en av Tiptapps grundare, i ett pressmeddelande.

Tiptapp, som hjälper privatpersoner med att bli kvitt hushållsavfall, överklagade det förbud som utfärdades av Stockholms stad under 2018.

Stockholms stad menade att Tiptapp inte får ägna sig åt den verksamheten då avfallsuppgiften faller på kommunerna. Enligt gällande lag måste kommunerna själva ta hand om avfallet för att säkerställa att den inte hamnar på fel plats.

Bolagets val att gå till domstol grundar sig dels på att ett antal andra kommuner har bedömt att Tiptapps tjänst är förenlig med lagen. 

Tiptapp är uppbackat av bland annat GP Bullhound och Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Läs mer: Stockholms stad förbjuder Tiptapp – men appen lever vidare 

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer