Annons

Skulle sparka 1 000 personer – teknikbolaget räddas i sista stund

Ett av Magic Leaps headset.
Ett av Magic Leaps headset. Foto: Banfa Jawla (Di).
Det omsusade teknikbolaget Magic Leap har säkrat en räddningsplanka i form av 350 miljoner i riskkapital. Nu stoppar bolaget planerade uppsägningar för 1 000 av sina anställda. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amerikanska Magic Leap utvecklar produkter inom förstärkt verklighet, eller augmented reality. Bolaget grundades 2011, men först några år senare tog hajpen på allvar fart när bolaget tog in 5 miljarder kronor från Googles riskkapitalbolag.

Produkterna från Magic Leap lät dock vänta på sig. Först 2018 släpptes ett AR-kit och då i begränsad skala i USA. I dag finns de tillgängliga för den breda marknaden, men försäljningen har inte tagit fart.

I slutet av april meddelade Magic Leap att de tvingas till stora nedskärningar. Enligt obekräftade uppgifter till Bloomberg handlade det om halva personalstyrkan, vilket motsvarade runt 1 000 personer.

Läs mer: Tog in 5 miljarder från Google – nu sparkas 1 000 från hajpat bolag

Men nu har företaget säkrat ett räddningspaket. Magic Leap tar in 350 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, från både befintliga och nya investerare. 

Det uppger vd Rony Abovitz i ett memo till de anställda, rapporterar bland andra The Information och Business Insider. Men det är ännu oklart vilka de nya delägarna är och till vilka villkor investeringen skett.

Kapitaltillskottet innebär att företaget stoppar sina omfattande uppsägningar, men det är oklart hur många ur personalen som redan hunnit lämna företaget.

Totalt har Magic Leap tagit in knappt 30 miljarder kronor i riskkapital, från bland andra Google och Alibaba. I mitten av mars kom en rapport hos Bloomberg om att man tittar på att sälja bolaget till en värdering på över 100 miljarder kronor.

Läs mer: ”Glöm VR” – Di Digital testar miljardsatsningen Magic Leaps AR-kit

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer