Annons

Skype-miljardärens Atomico investerar i danskt HR-bolag

Niklas Zennström investmentbolag Atomico investerar i det danska hr-bolaget Peakon.
Niklas Zennström investmentbolag Atomico investerar i det danska hr-bolaget Peakon. Foto: JESSICA GOW / TT
Skype-grundaren Niklas Zennström vill förbättra arbetsmiljön med hjälp av digitala hjälpmedel. Hans riskkapitalbolag Atomico leder nu en kapitalrunda på 325 miljoner kronor i det danska HR-bolaget Peakon. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Peakon grundades 2014 i Danmark av entreprenörerna Kasper Hulthin, Christian Holm, Phil Chambers och Dan Rogers. Bolaget arbetar med att utveckla verktyg för effektivare arbetsplatser.  

Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico är ledande investerare i kapitalrundan. Även EQT Ventures, ID Invest Partners, Balderton Capital och Sunstone har varit med i rundan som uppgår till 35 miljoner dollar, motsvarande 325 miljoner kronor. 

”Vi är glada att välkomna Atomico till Peakon-resan, som vi specifikt tog in för sin operativa expertis inom internationell tillväxt”, säger Phil Chambers, medgrundare och vd på Peakon, en kommentar.

Läs mer: Atomico startar program för ängelinvesterare 

Peakons affärside kretsar kring att sammanfoga chefer och anställda inom tre olika områden. Dels vill öka de anställdas engagemang genom att de uppmanar de anställda att ge feedback och svara på enkäter som sin arbetsplats genom deras plattform. 

Ett annat område som de arbetar med är att ge cheferna och de anställda mer insyn, så att de lättare ska kunna lösa problem som uppstår. Dessutom ställer Peakon samma frågor till alla sina kunder som gör att det ska bli lättare att jämföra bolaget data mot andra i branschen.

Läs mer: Sophia Bendz blir Atomicos partner i Norden

Det blir den andra investeringen i Norden på kort tid för Atomico, som i höstas gick in i det finska VR-bolaget Varjo. Mattias Ljungman är ansvarig för investeringen på Atomico. 

”När världen hela tiden förändras, förändras även det traditionella konceptet av vad ett jobb är. De anställda måste vänja sig med konstanta förändringar. Därför är det nu mer viktigt än någonsin att företagen lyssnar på sina anställda och skapar en positiv kultur för feedback”, säger Mattias Ljungman.

”Trots det har många företag problem med att mäta deras mest värdefulla tillgångar som är personalen. Vi blev hänförda av Peakons datadriva lösning till detta problem.”

Investeringen är en del av en större så kallad serie B-runda, där det totala insamlade beloppet uppgår till cirka 530 Mkr.

Även i Sverige har flertalet startupbolaget inom HR-branschen dykt upp under de senaste åren. Några exempel på aktörer som lockat namnstarka investerare är Winningtemp och Hihenry.

Läs mer: Winningtemp vill få dig att må bättre på jobbet – tar in 33 miljoner

Läs mer: Tungviktare satsar på HR-bolaget Hihenry 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer