Annons

Smart el-tjänst expanderar till Tyskland

Metry bildades 2012 och nådde lönsamhet två år senare.
Metry bildades 2012 och nådde lönsamhet två år senare.
Elbolaget Metry tar in 6 miljoner kronor från Chalmers Ventures, Almi Invest och en rad affärsänglar. Pengarna ska användas till en etablering i Norge, Finland och Tyskland.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Metry har utvecklat en tjänst som låter fastighetsägare övervaka sin energikonsumtion. Via Metrys plattform kan kunden också koppla på diverse eltjänster för att optimera sin konsumtion.

”Vi levererar data som analyseras via externa tjänster och tar betalt per mätpunkt. En stor fastighetskund betalar mellan 40 000 och 80 000 per år”, säger Magnus Lüttkens, Metrys vd.

Metry (NTL) har i dag omkring ett tiotal av Sveriges största fastighetsbolag som kunder. Bolaget grundades 2012, då som en del av en inkubator på högskolan Chalmers i Göteborg, och nådde lönsamhet 2014.

I fjol omsatte bolaget 2,6 miljoner kronor med en knapp vinst på 12 000 kronor.

”Om vi ser till återkommande intäkter ska vi omsätta 4,8 miljoner i år”, säger Magnus Lüttkens.

Nu tar Metry in 6 miljoner kronor från Chalmers Ventures, statliga Almi Invest och affärsänglar som Lars Westerlund, vd för Isodux Invest.

Metry planerar att använda pengarna till att anställa utvecklare, förbättra sin plattform och påbörja en etablering i Norge, Finland och Tyskland.

Läs även: Det gröna elbolaget Bright tar in 6 miljoner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer