Annons

Smart Eye vinner två nya kontrakt – stiger på börsen

Martin Krantz, vd på Smart Eye.
Martin Krantz, vd på Smart Eye. Foto: Foto: Press.
Det svenska ögonstyrningsbolaget Smart Eye fortsätter att vinna mark inom bilindustrin.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ögonstyrningsbolaget Smart Eye har vunnit två nya "design wins" hos en redan befintlig kund, en icke-namngiven europeisk premiumbilstillverkare. 

Techbolaget från Göteborg uppskattar att intäkterna kommer uppgå till 50 miljoner kronor, om deras förarövervakningssystem finns med i två bilmodeller som väntas lanseras under perioden 2019 till 2021.

Efter beskedet steg Smart Eye på börsen. Vid klockan 10 hade aktien lyft med 4,55 procent och handlades för 69 kronor.

Det totala värdet av Smart Eyes hittills kommunicerade 25 "design wins", där man bland annat har tecknat avtal med Volvo-ägaren Geely, uppgår för närvarande till minst 725 miljoner kronor enligt volymprognoser.

Läs mer: Smart Eye växer – snart kommer intäkter från tyska biltillverkare 

Smart Eye fokuserar just nu på att etablera sig inom bilindustrin, där deras ögonstyrningsteknik bland annat hjälper till med att övervaka förarna för att förhindra olyckor.

”Framför oss ser vi att våra system kommer integreras i massmarknadsbilar. Alla producenter upphandlar just nu sina förarövervakningssystem och vi förbereder oss för att ta så stora andelar som möjligt på den marknaden”, sa Anders Lyrheden, finanschef på Smart Eye, nyligen till Di Digital.

Nyligen genomförde det First North-noterade bolaget en nyemission på 114 Mkr, där den hajpade fonden Swedbank Robur Ny Teknik var en av de största investerarna.

Läs mer: Gjorde en halv miljard på Izettle – nu går Håkan Roos in i Smart Eye 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer