Annons

Smart Video är ny finalist i Di Startup Tour

Johanna Björklund och teamet bakom Smartvideo är finalister i Startup Tour 2017.
Johanna Björklund och teamet bakom Smartvideo är finalister i Startup Tour 2017. Foto: Amanda Lindgren
Smartvideo blev kvällens vinnare i Di Digitals Startup Tours andra deltävling i Umeå. Bolaget går nu vidare till finalen den 7 december.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagskvällen gick den andra deltävlingen av Di Digitals Startup Tour av stapeln i Umeå. Under kvällen pitchade sju startupbolag på scen inför en namnkunnig jury.

Juryn, som bestod av bland andra Kerstin Cooley, vd för riskkapitalbolaget Moor, affärsängeln Jane Walerud, Lena Fridlund Forsgren, på Almi Invest, samt en representant från Northern Light Capital, utsåg tre av bolagen att gå vidare i tävlingen: Future Ordering, Smartvideo och Spacetime.

Flest röster från publiken kammade Smartvideo hem, och bolaget vann därmed en plats i finalen av Startup Tour i Stockholm den 7 december.

Det är inte första gången Smartvideo med grundare och vd Johanna Björklund i spetsen, tävlar i Di Startup Tour. Bolaget deltog även förra året, men slogs då ut i ett tidigt skede. Nu vill man ha revansch.

”Hade jag inte gått till finalen den här gången hade ni fått se mig här igen”, sade Johanna Björklund på scen.

Läs mer: Live: Startup Tour intar Umeå!

Umeåbolaget Smartvideo grundades 2015 och har utvecklat en videoplattform som låter e-handlare sälja sina produkter direkt i videoklipp. Med hjälp av maskininlärning kan systemet både öka trafik och konverteringsgrad för e-handlare, enligt grundarna.

Tidigare i år tog bolaget in 9 miljoner kronor, varav 6 Mkr var riskkapital och resterande 3 Mkr ett lån från Norrlandsfonden.

Foto: Amanda Lindgren

Delar av juryn, bestående av bland andra Kerstin Cooley, vd för riskkapitalbolaget Moor, affärsängeln Jane Walerud, Lena Fridlund Forsgren, på Almi Invest, samt en representant från Northern Light Capital. Foto: Amanda Lindgren.

Där ställs de mot tatueringssajten Inkbay, som i slutet av september tog hem förstapriset i delfinalen i Stockholm, samt finalisterna från de kommande delfinalerna i Linköping, Göteborg och Malmö (Division Öst, Division Väst och Division Syd).

Vinnaren av hela Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier och samt andra priser från bland andra KPMG, Zacco, Accenture, Nordea, med flera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer