Annons

Smarta gitarren tar in investering

Den smarta gitarren Sensus på scen på startup-eventet Slush.
Den smarta gitarren Sensus på scen på startup-eventet Slush. Foto: Sting
Mind Music Labs tillverkar Sensus, världens första smarta gitarr. Nu tar bolaget in en investering på två miljoner kronor från bland annat Stings Propel Capital.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mind Music Labs (NTL) tillverkar Sensus, världens första smarta gitarr. Det är en gitarr, digital musikplattform och en IoT-enhet – på samma gång.

Nu tar Mind Music Labs in två miljoner kronor i färskt kapital. Pengarna ska användas till att vidareutveckla den smarta gitarren och ta den ett steg närmare marknaden.

Läs mer: Uppgifter: Snapchat ville köpa svenska Narrative

Investeringen görs av Sting-fonden Propel Capital (NTL) och ett par ängelinvesterare.

”Mind Music Labs är en fantastisk musikstartup som tar digital musik i kombination med smarta instrument till en helt ny nivå”, säger privatinvesteraren Anders Göransson, som är en av investerarna, i en kommentar.

Hans bolag Soläng Invest (NTL) har också investerat i musikstartupbolaget Pacemaker och Modcam, som utvecklar applikationer med intelligent datorseende.

”I dag finns det många otroliga förändringarna som sker inom musik och teknik; från VR och AR till interaktiva föreställningar – men allt händer fortfarande utanför scenen. Men även på scenen, använder artister fortfarande teknik från 50-talet. Vi tror starkt på att utveckla musikinstrument och låta musiker sömlöst interagera med varandra och med sina målgrupper, är nyckeln till nästa verkliga revolution i branschen, säger Michele Benincaso, grundare och vd för Mind Music Labs, i en kommentar.

Läs mer: Hans Kinnevik-bolag vill revolutionera vården med AI

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies