Annons

Snabbväxande startup vill bli börsjättarnas megafon

Från vänster: Teknikchef Rasmus Holm, vd Petter Hedborg och vice vd Måns Flodberg.
Från vänster: Teknikchef Rasmus Holm, vd Petter Hedborg och vice vd Måns Flodberg. Foto: Press.
Det lönsamma, snabbväxande startupbolaget Modular Finance utmanar Cision på marknaden för så kallade regulatoriska pressutskick. ”Marknaden är värd cirka 100 miljoner kronor i Norden”, säger grundaren Petter Hedborg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Alla börsbolag behöver dem. Tjänsterna som hjälper till att skicka ut pressmeddelanden om kurspåverkande händelser. 

I dag domineras marknaden för regulatoriska pressutskick av Cision, ett bolag som köptes ut från börsen 2014. Bolaget hette ursprungligen Sifo Group, bytte namn till Observer och sedan Cision.

Cisions ärkerival är Globe Newswire. De utmanas av aktörer som Be Quoted och, mer nyligen, av My Newsdesk, som annars är ledande inom utskick av generella pressmeddelanden.

Vi har redan 60 procent av bolagen på börsens Large Cap-lista.

Nu ger sig det snabbväxande, lönsamma startupbolaget Modular Finance in i leken med en ny mjukvarutjänst de kallar MFN.

”Vi har redan 60 procent av bolagen på börsens Large Cap-lista som kunder på våra andra tjänster. De har efterfrågat en tjänst för pressutskick som är mer fokuserad på IR, investerarrelationer”, säger Petter Hedborg, vd och grundare på Modular Finance.

”MFN är ett användarvänligt system som lindrar den stress IR-chefer känner inför utskick av pressmeddelanden och rapporter.”

MFN är en mjukvarutjänst som ska göra det enkelt, säkert och tydligt att skicka ut börspåverkande information. Mjukvaran synkar även med Modular Finance databas för att hjälpa börsbolag analysera hur deras information tas emot och hur pass kurpåverkande deras pressmeddelanden är.

”Vi kan även styra formateringen när informationen går ut i kanaler som Bloomberg, Infront och Avanza”, säger vd Petter Hedborg. 

Läs mer: Här är tolv startupbolag bankerna sneglar på

Modular Finance grundades i slutet av 2013 och har 19 medarbetare i Stockholm. Bolaget är främst känt för mjukvarutjänsterna Holdings och Monitor, två analysverktyg för ägardata i nordiska noterade bolag. Man står även bakom Strictlog, en krypterad digital loggbok som förenklar arbetet med regelefterlevnad kring insynspersoner.

”Vi är bra på att utveckla vår mjukvara på egen hand i samarbete med våra kunder. Vi tar även kundsupport på stort allvar”, säger vd:n.

Bolaget ägs i dag till 80 procent av vd Petter Hedborg, hans medgrundare och vice vd Måns Flodberg, samt teknikchefen Rasmus Holm. Resten ägs av Rite Ventures som köpte 20 procent av Modular Finance för 2 miljoner kronor ett halvår efter starten. 

Läs mer: Tinks vd: ”Om fem år finns inga personliga bankmän” 

Bolaget omsatte 19 miljoner 2017 och hade samma år en vinst på närmare 9 Mkr.

”Vår målsättning är att fortsätta växa med 40-50 procent de kommande åren, med bibehållen lönsamhet”, säger vd Petter Hedborg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer