Annons

Snap sämre än väntat – aktien faller tungt

Så fattar Saltå Kvarn smartare affärsbeslut SPONSRAT AV Climber

Ann Grevelius. Foto: Evelina Carborn

”Ingen bank tycker att robotrådgivare är en bra idé”

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Snap sämre än väntat – aktien faller tungt

Foto: TT/Richard Drew
På torsdagskvällen levererade Snap, som ligger bakom appen Snapchat, sin andra rapport som noterat bolag. Aktien föll blytungt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Chattjänstens intäkter för det andra kvartalet i år blev med 182 miljoner dollar lägre än de 186 miljoner dollar som analytikerna väntade sig enligt Bloombergs sammanställning.

Även antalet dagligt aktiva användare blev lägre än väntat. 173 miljoner jämfört med 175 miljoner. 

Resultatet per aktie blev en förust på 16 cent mot väntade 15 cent.

Aktien föll i efterhandeln och var vid 22.30-tiden på torsdagen svensk tid ned med nästan 15 procent jämfört med stängningen. Jämfört med noteringspriset i mars har Snaps aktie nu fallit omkring 20 procent och jämfört med toppriset är Snap ned över 50 procent.

Vd:n och medgrundaren Evan Spiegel lovade i samband med rapporten att han och medgrundaren Bobby Murphy inte skulle sälja några aktier i år. Tillsammans har de drygt en fjärdedel av aktierna i Snap.

Men det löftet räckte inte för att blidka marknaden. Förutom att rapporten kom in under prognoserna meddelade Snap att det genomsnittliga priset för annonser hade sjunkit under det andra kvartalet till följd av en ny auktionsliknande strategi, skriver Marketwatch.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post