Annons

Snapchat slutar lyfta fram Trumps inlägg

Evan Spiegel och Donald Trump.
Evan Spiegel och Donald Trump. Foto: Michael Nagle, Shawn Thew
Snap, bolaget bakom Snapchat, meddelade på onsdagen att de kommer sluta visa Donald Trumps inlägg i videoappens Discover-funktion. Det uppger CNBC.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi kan helt enkelt inte marknadsföra amerikanska konton som är kopplade till människor som uppviglar till rasistiskt våld, oavsett om de gör det på eller utanför vår plattform”, uttalade sig bolagets vd Evan Spiegel i ett internt meddelande som CNBC har tagit del av.

Discover är en del av Snapchats app där användaren kan se innehåll både från sina vänner och från konton som Snapchat tror att användaren kan vara intresserad av.

Beskedet kommer fem dagar efter att USA:s president postade inlägg på Twitter och Facebook där han kommenterade protesterna mot att George Floyd dödades under ett polisingripande i Minneapolis med orden ”when the looting starts, the shooting starts”.

Trumps inlägg fick ett varningsmeddelande på Twitter. Facebooks vd Mark Zuckerberg fick hård intern kritik när han sa att företaget inte skulle göra något åt inlägget.

Snap skrev i ett pressmeddelande att: ”Vi kommer inte att förstärka röster som uppviglar till rasistiskt våld och orättvisa genom att ge dem gratis marknadsföring på Discover.”

Donald Trumps konto kommer fortfarande vara tillgängligt för alla som följer honom på Snapchat.

Lyssna på Digitalpodden där de pratar om det här ämnet:

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer