Annons

Softbank investerar egna pengar i Vision Fund 2

Masayoshi Son, vd för Softbank.
Masayoshi Son, vd för Softbank. Foto: Kiyoshi Ota
Japanska techinvesteraren Softbank har sedan oktober gjort sju investeringar för 2,5 miljarder dollar, enligt Vision Fund-chefen Rajeev Misra. Det rapporterar Reuters.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investeringarna är gjorda med Softbanks egna pengar med målet att vinna tillbaka investerarnas förtroende för en andra Vision Fund.

Den magra utvecklingen för första Vision Fund har fått Softbank att temporärt ge upp förhoppningarna om en uppföljare. Vd Masayoshi Son uppgav nyligen att man istället tänker spendera egna pengar via en bryggfond. Den sortens fonder skapas när investeringsbolag går dåligt och har svårt att få investerare att blint gå in med pengar. Investerarna vill först se att investeringsbolagen kan prestera innan de åtar sig att medverka stort.

Läs mer: Softbank skjuter upp Vision Fund 2 – lanserar ”bryggfond” istället

Softbank har lovat att gå in med 38 miljarder dollar i en andra Vision Fund, vilket överskrider nuvarande kassan på nästan 35 miljarder dollar. Hedgefonden Elliott pressar samtidigt Softbank att återköpa aktier som ett sätt att få upp värdet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer