Annons

Softbank nära att ta över Wework till reapris

Weworks tidigare vd Adam Neumann, Softbanks grundare Masayoshi Son.
Weworks tidigare vd Adam Neumann, Softbanks grundare Masayoshi Son.
Japanska Softbank är i långt gångna samtal om att ta över kontorsuthyraren Wework, enligt källor till CNBC.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Softbank, och inte alltså dess jättelika Vision Fund, planerar med en investering på 4-5 miljarder dollar att ta kontroll över 70 procent i Wework. Affären värderar Wework till 7,5-8 miljarder dollar före rundan. Det kan jämföras med bolagets enorma värdering på 47 miljarder i januari innan noteringsfiaskot sänkte värderingen rejält.

I samband med att Softbank tar över kontrollen tänker man låta chefen Marcelo Claure bli involverad, troligen som styrelseordförande, säger källor.

Läs mer: Trots krisen: Wework vill expandera i Sverige 

Weworks tidigare vd Adam Neumann har samtidigt erbjudits cirka 200 miljoner dollar för att lämna styrelsen, ge upp sina röstaktier och stödja övertagandet, enligt Axios källor.

Softbank har tidigare investerat 10,65 miljarder dollar i Wework. En del av den nya finansieringen kommer att vara skuldfinansiering, enligt uppgift. 

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer