Annons

Softbank närmar sig ny jättefond

Softbanks ordförande och vd Masayoshi Son.
Softbanks ordförande och vd Masayoshi Son. Foto: Kiyoshi Ota
Det japanska telekom och it-företaget Softbank är nära att offentliggöra sin andra teknikfokuserade investeringsfond. Storleken beräknas bli uppemot 472 miljarder svenska kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det uppger källor till Bloomberg News. Enligt uppgifterna kan annonseringen av den så kallade Vision Fund 2 komma så tidigt som nästa vecka.

Statliga fonder i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten, med kopplingar till regimerna i de båda länderna, pekas ut som potentiella investerare. De bidrog med kapital till Softbanks första fond.

Softbanks grundare Masayoshi Son har tidigare uttalat en vilja att samla in nytt kapital och replikera sin framgång med den första Vision-fonden, vilken blev den i särklass största i sitt slag när den startades våren 2017. Fonden har en storlek på 100 miljoner dollar, uppemot 950 miljarder kronor, och bland annat investerat i Alibaba och Uber.

Tanken är att man ska vara klar med kapitalinsamlingen till den andra fonden i mars 2020 och att Softbank då ska ha fått in mellan 40 till 50 miljarder dollar, motsvarande 378 till 472 miljarder svenska kronor.

Representanter från Softbank har avböjt att kommentera uppgifterna.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer