Annons

Softbanks nya protestfond: Ska investera i bolag som inte leds av vita

Masayoshi Son är vd på Softbank som startar en ny fond för att investera i bolag som inte drivs av den typiske vita entreprenören. Det kan ses som ett direkt svar på rasdebatten som just nu är het i USA.
Masayoshi Son är vd på Softbank som startar en ny fond för att investera i bolag som inte drivs av den typiske vita entreprenören. Det kan ses som ett direkt svar på rasdebatten som just nu är het i USA. Foto: TT.
Japanska techinvesteraren Softbank ska lansera en fond på 100 miljoner dollar för att investera i företag som leds av icke-vita grundare och entreprenörer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den nya fonden presenteras samtidigt som massiva protester pågår i USA, till följd av polisingripandet som orsakade afroamerikanen George Floyds död.

Softbanks operativa chef, Marcelo Claure, ska leda den nya fonden vars mål blir att förbättra mångfalden. Det uppgav han i ett brev till anställda, skriver Reuters. Claure leder också omstruktureringen på kontorsuthyraren Wework efter förra sommarens noteringsfiasko.

Formellt kommer den nya fonden att heta ”Opportunity Growth Fund”.

Softbanks egna mångfald imponerar knappast. Ledningen utgörs främst av män och i styrelsen finns ännu ingen kvinna. Detta kommer dock att ändras när en kvinna ska utses vid bolagsstämman senare denna månad.

(FinWire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer