Annons

Softbanks nya Vision Fund långt ifrån målet

Softbanks vd Masayoshi Son
Softbanks vd Masayoshi Son Foto: Daiki Katagiri
Softbank kan få svårt att ackumulera det önskade kapitalet till en andra Vision Fund på 108 miljarder dollar, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är den första fondens dåliga investeringar och udda styrningen av den som gjort investerare återhållsamma. Enligt källor riskerar den andra fonden att bli endast hälften så stor som Softbank velat och där det mesta av kapitalet kommer från det egna bolaget.

Wall Street Journal rapporterar också om potentiella nedskärningar på Vision Fund, flytt av seniorchefer från London till Abu Dhabi och planer på en hedgefond. Hedgefonden ska ha uppbackning från Vision Funds vd Rajeev Misra vilket lett till en kollisionsskurs med Softbanks vd Masayoshi Son som förespråkar långsiktiga investeringar, skriver tidningen. Softbank har dementerat detta. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer