Annons

Solcellsbolaget tar in 215 miljoner från fastighetsprofiler

Bolagets grundare Hugo Larsson och Linus Baihofer Werner.
Bolagets grundare Hugo Larsson och Linus Baihofer Werner. Foto: Gustaf Månsson.
Solcellsbolaget Save by Solar säkrar en investering på 215 miljoner kronor från flera ledande fastighetsprofiler. ”Nu siktar vi mot nya marknader och breddar vårt erbjudande”, säger Linus Baihofer Werner, vd och medgrundare av Save By Solar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hugo Larsson och Linus Werner startade solcellsföretaget Save By Solar 2014. I höstas utsågs de två grundarna till Årets unga företagare av Företagarna.

Bakom den nya rundan på 215 miljoner kronor står infrastrukturbolaget Polar Structure, Patrik Hegbart och Jan Björk som grundat Redito, Anders Palmgren som är partner på fastighetsfonden Genesta, samt investeraren Paul Källenius och den befintliga ägaren Blue Seed.

Läs mer: Inspirerades av Elon Musks kusiner – årets unga entreprenörer vill förändra världen

Pengarna kommer delvis användas till att bygga storskaliga så kallade PPA–anläggningar på mark och tak och i samband med det startas samriskbolaget P Energy Solar Plants. Här väljer Polar Structure att utöver sina 65 miljoner i rundan skjuta till en kreditfacilitet om 150 Mkr. 

PPA är ett elavtal som ingås mellan en elproducent och en elkonsument, ofta på lång tidshorisont och med förutbestämda pris- och kapacitetsnivåer, vilket skapar ekonomiskt stabilitet för båda parter.

Det kommer även ske en uppskalning av bolagets mjukvarutjänst Poweradmin, en portal för elkonsumtion och produktion i kommersiella fastigheter. 

”Med hjälp av 'Saas'-tjänsten PowerAdmin, solceller och energilager kommer vi kunna öka deras besparingar, öka andelen förnybar el och tillsammans skynda på övergången till en förnybar framtid”, kommenterar Hugo Larsson, grundare av Save by Solar.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer