Hoppa till innehållet

Sophie Stenbeck och Per Brilioth investerar i svensk ryttarapp – galopperar in i USA

Ztabler med ryttarträningsappen Ridely har expanderat till USA och Storbritannien. Nu tar bolaget in pengar från befintliga och nya investerare – bland andra Sophie Stenbeck som själv är en aktiv ryttare.

Ingrid Sundqvist, medgrundare och vd för Ztabler med ryttarappen Ridely. Här med sin häst Nikita.
Ingrid Sundqvist, medgrundare och vd för Ztabler med ryttarappen Ridely. Här med sin häst Nikita.

Ryttarappen Ridely, som utvecklas av startupbolaget Ztabler, har hittills laddats ner över 150 000 gånger. Appen har 20 000 aktiva användare i månaden, hälften i Sverige och hälften i USA och Storbritannien. Tillväxten i USA har gått snabbt sedan appen släpptes där i höstas och lanserades officiellt under våren.

Ztabler tar nu in en investering på 8,2 miljoner kronor, bland andra från Sophie Stenbeck som också är partner på Max Ventures i New York men går in i Ridely privat. 

”Det som är extra roligt med Sophie Stenbeck är att vi gärna vill ha en investerare i USA för att det är vår stora tillväxtmarknad. Men hon är inte bara en erfaren investerare, utan har också många hästar, är en aktiv ryttare och har många kontakter inom ridsporten”, säger Ingrid Sundqvist, medgrundare och vd för Ztabler.

I Sverige finns det en halv miljon ryttare, medan det i USA finns 7 miljoner. 

”Det som är coolt är att våra användare där är så galet engagerade. Har vi minsta lilla bugg så hör de av sig direkt”, säger Ingrid Sundqvist.

Hon har själv har ridit mycket och äger en häst tillsammans med sin dotter. Idén till Ridely fick hon på ett tåg under 2016, när hon läste en artikel om fiske- och jakttjänsten Fishbrain på Di Digital. 

”Jag tänkte att varför finns det inte en sådan app för ryttare?”

Samma år startade hon bolaget tillsammans med Totta Ogander, som är finanschef på Ztabler, och Erika Hjertén, som är aktiv delägare men inte operativ i bolaget. 

Sophie Stenbeck har öppnat dörrar för Ridely, som nu har gjort filmaterial till appen med världskända tränare. En av dem är Helena Stormanns, som bland annat har tränat den amerikanska ryttaren Jessica Springsteen – dotter till Bruce Springsteen – och bor i Wellington, Florida, på vintrarna där Sophie Stenbeck har en hästgård.

”Sophie ser verkligen nyttan med själva appen. En del investerare kan ju tänka att det är rätt nisch och ett bra team, men hon tycker att det är ett jättebra verktyg i en ryttares vardag”, säger Ingrid Sundqvist.

Läs också: Sophie Stenbeck letar guldkorn i Sverige: ”Handlar om att investera smart”

Nya investerare i Ridely är också ryttarna Charlotte McAuley, som tidigare har ridit i det svenska landslaget, och Mark McAuley, som är med i det irländska ridlandslaget.

Även Per Brilioth, till vardags vd på VNV Global, går in med pengar i bolaget för tredje gången och är en aktiv rådgivare till grundarna. Almi Invest är också med och investerar och har med Karin Edström, investment manager på Almi Invest, i Ztablers styrelse.

Med pengarna ska Ridely utvecklas och marknadsföras ännu mer. I dag är teamet på Ztabler nio personer, varav fem personer i Sverige, en landschef i USA och en i Storbritannien samt två utvecklare i Polen. Innan sommaren är planen att anställa en kvalitetsansvarig för att testa appen, och i höst en tillväxtchef.

I Ridely kan en ryttare ta del av videoklipp och råd från tränare, logga sina träningar och följa sin utveckling över tid. Man jobbar med kända tränare på de olika marknaderna, som medverkar i videoklipp och även fungerar som influencers med att locka in nya ryttare att använda appen.

I maj lanserades också funktioner för att sätta mål och lista deluppgifter för att komma dit. Appen finns som en gratisversion med premiumfunktioner att köpa till. Intäkterna är än så länge små och hur många betalande användare Ridely har vill Ingrid Sundqvist inte gå ut med.

”Vi har en plan för vilken konvertering och vilka intäkter vi ska nå i år och den följer vi än så länge”, säger hon.

Ridely är dock inte ensamma om att vilja vinna ryttarnas gunst. Det finns ett par andra svenska appar, Ridesum och Equilab som också riktar sig till ryttare, men de skiljer sig på några punkter. Ridesum har till exempel streamade ridlektioner, medan Ridely satsar på inspelat material, målsättning och en träningskalender.

”Det är roligt att det är tre svenska appar som är på frammarsch. Men det finns ingen som har tagit över och dominerar marknaden än”, säger Ingrid Sundqvist.

Läs även: Hans hästapp har 750 000 användare – får hjälp på traven av känd investerarduo

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera