Annons

Sophie Stenbeck tar techmiljardärer till Stockholm

Riskkapitalisten Sophie Stenbeck.
Riskkapitalisten Sophie Stenbeck.
Riskkapitalisten Sophie Stenbeck har bjudit in sitt nätverk av investerare och tech-entreprenörer till Stockholm för att hjälpa stiftelsen Childhood vässa kampen mot sexuella övergrepp mot barn.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Drottning Silvias 20-årsjubilerande stiftelse World Childhood Foundation behöver utöka sitt nätverk av partner för att möta de nya hot som internet bidrar till när det gäller sexuella övergrepp mot barn.

Riskkapitalisten Sophie Stenbeck har därför bjudit en stor grupp amerikanska och europeiska tech-bolag, investerare och filantroper till ett exklusivt lunchmöte med Childhood i Stockholm under fredagen.

”Vi står inför jättestora utmaningar där nätet bidrar till en explosionsartad ökning av övergreppsmaterial, men även nya sätt att få kontakt med barn och nya former av övergrepp. Eftersom det finns en koppling till teknikutveckling när det gäller problemen, så tänkte vi att tekniken också måste finnas med i utvecklingen av lösningarna”, säger Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux.

Vi står nu inför någon form av generationsväxling i Childhood.

När stiftelsen bildades 1999 fanns många av den tidens ledande teknikföretag och entreprenörer med som medgrundare och stöttepelare, bland andra Jan Stenbeck och Telia.

”De har stöttat oss både finansiellt och genom att få ut vårt budskap och även jobbat med frågorna i sina egna organisationer. Vi står nu inför någon form av generationsväxling i Childhood, där vi behöver nya nätverk och nya sätt att angripa problemen på. Men tekniken som skulle kunna göra det möjligt finns inte alltid i händerna på dem som behöver den, så det är viktigt att vidga adressboken”, säger Paula Guillet de Monthoux.

Childhood har genom åren också gett startbidrag till teknikföretag som velat utveckla sådana lösningar och Sophie Stenbeck, som sitter i Childhoods styrelse, tror att lunchen ska engagera både finansiärer och tech-entreprenörer.

”Jag hoppas att de med sin energi och smarta tankar kan hjälpa Childhood, så att det kommer något konkret ut av mötet som kan bidra till att skydda barn”, säger Sophie Stenbeck till Di.

Hon har tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira, som tidigare i år gav ut en barnbok om barns rättigheter tillsammans prinsessan Madeleine, bjudit in tunga investerare och tech-entreprenörer från framför allt USA.

Många av gästerna befinner sig redan i Stockholm för att under torsdagen delta i Stenbeck-fonden Max Ventures arrangemang Moosetech. Det är en konferens med syfte att sammanföra amerikanska riskkapitalister och entreprenörer med svenska teknikföretag som letar kapital eller vill expandera på den amerikanska marknaden.

”Jag har under min uppväxt i USA sett och hört om så många företag som startats i Sverige. När vi på Max Ventures började titta på investeringar i Sverige frågade en av de största fonderna vi investerar tillsammans med i USA hur de skulle kunna nå svenska grundare och göra investeringar i Sverige. Vi bjöd in dem att följa med till Stockholm och träffa några av de smartaste personer vi känner och sen växte den idén till en hel konferens”, säger Sophie Stenbeck.

Närmare 200 personer väntas till konferensen, varav hälften från USA. Enligt Ryan Darnell, som grundat Max Ventures tillsammans med Sophie Stenbeck och arbetade med hennes bror Max Stenbeck fram till dennes bortgång, representerar deltagarna på Moosetech ett samlat kapital på mellan 50 och 100 miljarder dollar.

Läs mer: Sophie Stenbeck hyllar sin bror – blir partner i Max Ventures

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer