Annons

Soundation utmanar Spotify med ”Google Docs för musik”

Adam Hasslert, vd för Soundation.
Adam Hasslert, vd för Soundation.
Den nätbaserade musikstudion Soundation lanserar en ny funktion som låter kreatörer producera musik tillsammans i realtid. Tjänsten är en konkurrent till Spotifys nätbaserade musikstudio Soundtrap.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den nätbaserade musikstudion Soundation ger användaren möjlighet att skapa musik på egen hand, utan att köpa och installera programvara på datorn. Idag, tisdag, lanserar bolaget en betaversion av Collab Live. Den nya funktionen låter kreatörer producera musik tillsammans i realtid utan att behöva vara tillsammans. Det rapporterar Breakit.

”Varje rörelse i Collab Live synkas i realtid mellan musikkreatörerna, 100 procent sömlöst”, säger Adam Hasslert, vd på Soundation, till nyhetssajten.

Soundation grundades redan 1998, men Adam Hasslert tog över som vd i januari 2018 vilket enligt honom blev en nystart för företaget. 

Läs mer: Nystart för digital musikstudio: ”Inte bara en leksak”

Sedan 2018 har Soundation inlett ett partnerskap med Google, som de byggt motorn bakom applikationen tillsammans med, och under 2019 även ett med svenska Reason Studios. 

Bolaget uppger att cirka 150 000 musikskapare använder tjänsten varje månad, enligt Breakit. 

Under 2018 omsatte Soundation cirka 2,8 miljoner kronor, med 1,4 miljoner i förlust.

I fjol stängde företaget en finansieringsrunda på 7 miljoner kronor. Investeringarna kom främst från affärsänglar.

Soundation är på många sätt en konkurrent till Soundtrap, som hösten 2017 köptes av Spotify. Hur man utmärker sig från Soundtrap handlar enligt vd Adam Hasslert om att Soundation riktar sig främst till framtida musikproducenter, inte framtida musiker som han menar att Soundtrap gör. 

”Vi är den perfekta startpunkten om man vill lära sig musikproduktion, om man vill bli nästa Calvin Harris eller Kygo så tror jag att vi är ett bättre alternativ”, sa han till Di Digital i september i fjol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer