Annons

Soundcloud-grundarna startar hemligt bolag

Soundclouds ena grundare Eric Wahlforss, bolagets app, och den andra grundaren tillika tidigare vd:n Alexander Ljung.
Soundclouds ena grundare Eric Wahlforss, bolagets app, och den andra grundaren tillika tidigare vd:n Alexander Ljung. Foto: Foto: Simon Dawson, Andrew Harrer och Richard Vogel.
De svenska grundarna bakom musiktjänsten Soundcloud har säkrat finansieringen för ett nytt, hemligt startupbolag. Det skriver den tyska tidningen Gruenderszene.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musiktjänsten Soundcloud grundades 2007 i Stockholm av Alexander Ljung och Eric Wahlforss, som båda var studenter från KTH. Bolaget flyttade dock, kort efter starten, sitt huvudkontor till Berlin. 

Soundcloud tog fart, men hade länge svårt att kapitalisera på sin stora kundbas och kostnaderna skenade. För några år sedan var bolaget till och med på randen till konkurs. 

2017 fick dock Soundcloud in 1,4 miljarder kronor i extern finansiering från Raine Group i USA och Temasek i Singapore, som tillsammans är majoritetsägare i bolaget. Men samtidigt slaktades Soundclouds värdering. Samma år lämnade Alexander Ljung rollen som vd och i fjol lämnade Eric Wahlforss posten som teknikchef. 

Men i år har streamingtjänsten kunnat vädra morgonluft. Bland annat har börsnoterade Sirius XM – som äger Spotify-konkurrenten Pandora i USA – investerat motsvarande 725 miljoner kronor i bolaget, mot en okänd minoritetspost till en hemlig värdering, vilket Di Digital rapporterade i februari

Läs mer: Soundcloud flyttar till skatteparadis 

Nu, tretton år efter de startat Soundcloud, verkar det alltså som att grundarna ska dra igång ett nytt startupbolag. Det ska heta Supertribe och detaljerna är få. Men det ska röra sig om utveckling och drift av mobilitetslösningar, skriver tidningen Breakit med hänvisning till en artikel i den tyska tidningen Gruenderszene.

Enligt tidningen ska bland annat Christian Springub vara inblandad. Han är grundare av tyska Jimdo, som erbjuder mjukvara för byggandet av webbsidor. Christian Springub ska även ha bekräftat satsningen. Bolaget uppges ha säkrat finansiering från riskkapitalbolaget Blueyeard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer