Annons
Soundclouds grundare Eric Wahlforss och Alexander Ljung i Berlin.

Soundcloud stuvar om i ledningen inför nästa fas

Så fattar Saltå Kvarn smartare affärsbeslut SPONSRAT AV Climber

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Soundcloud stuvar om i ledningen inför nästa fas

Soundclouds grundare Eric Wahlforss och Alexander Ljung i Berlin.
Soundclouds grundare Eric Wahlforss och Alexander Ljung i Berlin. Foto: TT/Diane Bondareff
Soundclouds medgrundare Eric Wahlforss lämnar rollen som teknisk chef. Han väljer att stiga åt sidan för att bolagets nästa fas kräver en mer erfaren person i rollen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musiktjänsten Soundcloud (NTL) möblerar om i ledningen och ser medgrundaren Eric Wahlforss lämna över rollen som teknisk chef till Artem Fisherman. Det skriver Music Business Worldwide.

Till sajten uppgav Eric Wahlforss att han valde att stiga åt sidan då nästa fas i bolagets tillväxt kräver en erfaren person inom ingenjörsgruppen. Artem Fisherman kommer närmast från en liknande tjänst på Yahoo.

Soundcloud har länge ryktats vara aktuellt både för en börsnotering och försäljning. I början av året uppgav källor till samma nyhetssajt att techjätten Google skulle vara intresserat av att köpa upp bolaget. IT-jätten sades vilja lägga vantarna på Soundcloud till ett reapris på 500 miljoner dollar. Soundcloud har tidigare uppgetts vara ute efter cirka en miljard dollar.

 

Läs även: Uppgifter: Google sneglar på köp av Soundcloud 

Oavsett vad som händer med Soundcloud den närmaste tiden innebär omstuvningen i ledningen inte att Eric Wahlforss blir chefsfri. Han tar istället över den nya rollen som produktchef på Soundcloud.

Den Stockholmsgrundade musiktjänsten Soundcloud är ett av Sveriges högst värderade startupbolag med investerare som Twitter och amerikanska Index Ventures. Bolaget har totalt fyllt på sin kassa med två miljarder kronor från riskkapitalbolag.

Trots sina hundratals miljoner användare har Soundcloud långt kvar till svarta siffror.

Soundclouds resultat för 2016 är ännu inte känt men enligt årsredovisningen för 2015, som precis registrerades hos det brittiska bolagsverket, gick Soundcloud back med 490 miljoner kronor under 2015.

Läs även: Soundcloud ”kan få slut på pengar” – gick back en halv miljard 

Finwire/ Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post